Kako odabrati pravu formulu hidratantne kreme za vaš tip kože?

| Beauty |

Instagram/@lydiamillen

Hidratantna krema koju koristite može utjecati na to kako vaša šminka izgleda.

Dobar osnovni sloj hidratantne kreme ključan je za besprijekornu kožu i izgled šminke.

Hidratantna krema za lice najvažnija je stavka u vašoj rutini njege kože. Ona može poboljšati sjaj pojačavanjem refleksije svjetlosti, umanjiti sitne linije, povećati hidrataciju i zaštititi kožu od okoliša formiranjem barijere na koži. Osim toga, ona vam pomaže da vaš puder ili CC /BB krema izgledaju glatko, a formula koju odaberete može umanjiti crvenilo i pomoći u balansiranju kože.

Važno je uvijek pripremiti kožu s hidratantnom kremom koja odgovara vašem tipu kože jer ako to ne učinite, jednostavno ćete staviti više šminke kako biste pokrili probleme koje možete riješiti dobrom rutinom njege kože.

U nastavku pročitajte kako odabrati pravu formulu hidratantne kreme, koja vam, bez napora, može pomoći pridonijeti izgledu kože kojem težite.

Ako imate suhu kožu odaberite bogatu kremu koja vam dodaje vlažnost

Na svoje lice možete premazati sve tonirane kreme ili kremaste highlightere koje želite, ali ako vam je koža suha, ljuskice će ukrasti show.

Zato je važno pripremiti kožu kremom za lice koja sadrži sastojke poput super hidratantnog glicerina, peptida za povećanje kolagena i B3 vitamina koji jačaju kožu.

Bez odgovarajuće pripreme kože vaša šminka neće leći na vašu kožu kako bi trebala, već će samo istaknuti suha i ljuskava područja

Ako imate masnu kožu odaberite lagane teksture

Ako vam je koža masna u nekim područjima, poput obraza, nosa i brade, možda preskačete kremu za lice iz straha da će to vašu kožu učiniti još masnijom.

No, lagana hidratantna krema koja hidratizira i zadržavan vodu u vašoj koži je upravo ono što vam treba svaki dan.

Kreme koje sadrže visoki udio sastojaka poput hijaluronske kiseline ili glicerina vežu i uvlače vodu kako bi  hidrirali vašu kožu, a ako je vaša koža hidrirana, ona neće stvoriti višak ulja kako bi nadoknadila nedostatak vode.

Kao rezultat, vaša će koža prirodno biti manje masna u masnim zonama.

Ako imate osjetljivu kožu birajte formule bez mirisa za ravnomjeran ten

Ako, kada je u pitanju vaša kože, uvijek vidite crvenu boju, jedan od glavnih krivca za to su mirisi u vašim proizvodima.

Iako miris dodaje osjetilno iskustvo upotrebe proizvoda, ti spojevi mogu zazvati iritaciju ili alergije.

No, to definitivno ne znači da biste trebali izbjegavati sve proizvode za njegu kože. Umjesto toga, pazite da koristite hidratantnu kremu bez dodatnih mirisa jer to je neophodno za održavanje vaše kože mirnom.

Vanjski sloj kože služi kao barijera između vaše kože i vanjskog svijeta, a kada je vanjski sloj kože oštećen, vaša koža gubi hidrataciju, što dovodi do suhoće, upale i crvenila.