Kako odabrati metodu uklanjanja dlačica?

| Beauty |

Instagram/@faithfullthebrand

Uklanjanje dlačica je dio svake  kulture. 

 

Postoji puno načina uklanjanja dlaka, kao što su brijanje, vosak ili čak laserski tretman. Iako se metode uklanjanja dlačica razlikuju, konačni cilj je isti-glatka koža.

Kako odabrati metodu uklanjanja dlačica koja je najbolja za vas i vaše tijelo? Eksperimentirajte. Pronalaženje vašeg omiljenog načina uklanjanja dlačica može biti dug proces popraćen s boli i krvarenjima, ali kada nađete način koji vam najviše odgovara nećete ga nikada više promijeniti.

U nastavku pročitajte nešto više o pojedinim načinima uklanjanja dlačica.

Brijanje

Brijanje je najpopularniji način uklanjanja dlačica. brzo je i jednostavno, ali ima nekoliko neugodnih posljedica. brijanjem ustvari stružete površinu i uklanjate samo one dlake koje su na površini. korištenje žileta i britvica može biti opasno te može uzrokovati porezotine, a dlačice izrastaju jače i deblje.

Kreme za depilaciju

Kreme za depilaciju su još jedna opcija koju možeš razmotriti. One  funkcioniraju kao kemijski žileti, ali kemikalije  koje se nalaze u njima mogu prouzrokovati ozbiljne iritacije kože i opekline ako se predugo ostave na koži. Ovo nije trajna metoda te se ne preporučuje ako imate osjetljivu kožu jer lako uzrokuje iritacije.

Vosak

Kada koristimo vosak, bio on hladan ili vruć, nanosimo ga na svoje tijelo ili na površinu trakica za depilaciju te zatim naglim pokretom  strgnemo trakicu s tijela. Depilacija voskom može biti neuredna, ali je brza metoda. Ona može biti neugodna i uzrokovati oštru trenutnu bol, ali rezultati su dugotrajniji od brijanja.

Epilatori

Epilatori su gadgeti koji koriste električne diskove koji se vrte i trgaju dlake s pokretljivim, rotirajućim mehanizmom koji čupa više dlačica odjednom. Proizvod je skup i ne daje trajne rezultate, a može biti izuzetno bolan.

Laser

Laser je jedina metoda uklanjanja dlačica koja je trajna i bez neugodnih nuspojava.  Ona se temelji na korištenju laserske diode koja stvara svjetlost određene valne duljine i koja može prodrijeti do samog korijena dlačice. Svjetlost se prevodi u toplinu koja uništava matične stanice u korijenu dlake. Laseri danas imaju ugrađene sustave za hlađenje koji smanjuju osjećaj neugodnosti, a ujedno pozitivno djeluje na oporavak kože poslije tretmana.