Kako obnoviti kožu nakon zime?

| Beauty |

Instagram / @anajohnson___

Zimskoj hibernaciji došao je kraj te je krajnje vrijeme da se naoružate i podarite dodatno vrijeme svojoj koži kako bi dočekali proljeće u punom sjaju.


Čini se da smo i to doživjeli. Zimi je napokon kraj, a čekaju nas sve topliji dani i pravi dolazak proljeća, a to znači da je došlo vrijeme da se pomaknete iz režima očuvanja te da se počnete oporavljati od posljedica hladnog vremena. Donosimo vam detaljne instrukcije kako to napraviti i kako prilagoditi svoj ritual ljepote i kozmetičke preparate kako bi što prije opravili kožu.

Detoksikacija
Naš glavni zadatak je rješavanje od toksina i zasićenja kože kako bismo pokrenuli njezinu obnovu. Prva stvar koja bi se trebala pojaviti u vašoj kozmetičkoj torbici dolaskom proljeća je sredstvo koje stimulira mikrocirkulaciju i limfnu drenažu te neutralizira slobodne radikal. Kako ih pronaći? Samo pažljivo pročitajte naljepnice: trebate one proizvode koji uključuju ekstrakte zelenog čaja, kofeina, niacinamida, citrusa, acaija, crvenog grožđa, ugljena, vitamina E.

Instagram / @laurengores

Eksfolijacija
Eksfolijanti, odnosno pilinzi, pomažu u uklanjanju mrtvih stanica, stimuliraju staničnu obnovu i mikrocirkulaciju te zaglađuju ten. Nemojte ih se bojati, jer u 99 posto slučajeva proizvodi za njegu kod kuće imaju blago površinsko djelovanje (za razliku od profesionalnih koji rade na dubljoj razini), tako da se teško možete povrijediti.

Instagram / @anajohnson___

Vitaminska bomba
Ovo je idealno vrijeme za češće korištenje maski za lice, odnosno 2 do 4 puta tjedno. Sve maske koje nudi koži hranjive tvari, dobar su izbor.
Nakon zime došlo je i vrijeme kada trebate ponovo uvoditi SPF zaštitu prije izlaska iz kuće, jer se aktivnost sunčevih zraka znatno povećava.