Kako oblikovati tijelo bez puno truda?

| Beauty |

U Poliklinici Sinteza prvi u Hrvatskoj primjenjuju najnoviji pristup tretmanu lokalnih nakupina masnog tkiva i tvrdokornog celulita. Radi se o kombiniranoj terapiji laserskom lipolizom, MedContourom i limfnom drenažom. Na ovaj način, nakon dugogodišnjeg iskustva s laserskom lipolizom, nude zaokružen multidisciplinarni pristup i optimalno rješavanje problema.

MED CONTOUR

med contour

MedContour je najsuvremeniji uređaj koji rabi nisku i visoku fokusiranu ultrazvučnu frekvenciju koja omogućava duboko i ciljano prodiranje u masno tkivo. Postupak se izvodi pomoću posebne sonde u koju su ugrađene dvije međusobno usklađene ultrazvučne glave u kombinaciji s vakumom koji omogućava podizanje i fiksiranje masnog tkiva unutar sonde. To znači da se na siguran način određena količina energije može usmjeriti na precizno ograničenu površinu, odnosno upravo tamo gdje je potrebno. Ova ultrazvučna tehnologija uništava masne stanice smanjujući njihov broj na prethodno utvrđenom problematičnom području. Pritom okolno tkivo, koža, krvne žile i vezivo ostaju očuvani. Produkti koji nastaju razaranjem  masnih stanica jednostavno se izlučuju putem limfnog sustava, pa je stoga idealno ovaj tretman upotpuniti limfnom drenažom.

Na ovaj način se nekirurškim putem tretiraju unutarnja i vanjska stranu bedara, trbuh, stražnjicu, bokove i ruke. Potiče se cirkulacija u koži i potkožnom tkivu kao i resorpciju međustanične tekućine, otklanjaju se štetne tvari iz tijela, te potiče stvaranje fibroblasta važnih za stvaranje kolagena, elastina i hijaluronske kiseline, neophodne za održavanje elastičnosti kože.

Provedena ispitivanja pokazala su da se na ovaj način može ukloniti čak  4 -10 cm obujma tretiranog područja. Postupak je siguran, ugodan i ne ostavlja nikakve nepravilnosti na tijelu. Preporučuje se inicijalni niz od 5 tretmana u tjednim razmacima, dok je za održavanje rezultata dovoljan 1 postupak mjesečno.

Rezultati med contoura
Rezultati med contoura

 

Rezultati med contoura
Rezultati med contoura

LASERSKA LIPOLIZA UMJESTO KLASIČNE LIPOSUKCIJE

Posebno dobri rezultati postižu se u kombinaciji s laserskom lipolizom. U tom se slučaju MedContour primjenjuje kao priprema za lipolizu, dok postoperativno potpomaže oblikovanju i zatezanju kože na tretiranim područjima.

Na najvećem medicinskom kongresu estetske medicine u Las Vegasu 2011. godine, ovaj je postupak dobio nagradu za najbolji neinvazivni tretman za oblikovanje tijela.

Laserska lipoliza suvremena je varijanta klasične liposukcije koja se od nje značajno razlikuje po tome što se izvodi u lokalnoj anesteziji, te po uporabi laserske zrake za rastapanje masnog tkiva umjesto mehaničke energije. Velika prednost lokalne anestezije, osim što pacijent odmah nakon zahvata odlazi kući, jest u tome što je preciznost modeliranja neusporedivo bolja na pacijentu koji tijekom zahvata može ustati i mijenjati položaj.