Kako nositi mat ruž u toplim mjesecima?

| Beauty |

Kako nositi mat ruž po ljeti?
Mat usne

 Jedan od najvećih trendova ove sezone je dobar matirani ruž (ili tekući mat ruž!), koji je apsolutno pokorio beauty svijet u 2016. godini. I dok god mislimo da je ljeto oličenje vodootporne maskare, šljokičavog bronzera i sjajila, vizažisti se s vama neće složiti - jednoglasno kažu, najchic tekstura za ljeto je ona kašmirasta i matirana, jer povrh zdrave, sjajne kože ne treba vam još malo sjaja na ustima.

Za nošenje matiranih ruževa trebate prvo pripremiti usne. Dok se šminkate nanesite sloj balzama za usne (štoviše, preporučuje se čak i noć prije nošenja ruža!) koji će se dok dođete do usana sasvim upiti i ostaviti ih mekima. Zatim izaberite dobru olovku za usne kojima ćete ih obrubiti. Predlažemo vodootporne olovke kako od vrućine ruž ne bi popustio pa se skupa s olovkom prelio preko ruba usana. Sljedeći korak podrazumijeva nanošenje ruža, a to napravite direktno, sporo i u jednom potezu, kako ne biste najeli previše, ali ni premalo ruža.

Za kraj, preporučuje se da vam tijekom ljeta samo usne butu matirane, a sve ostalo svježe i "sočno", da ne biste davali prezagušljiv i prenašminkan dojam.