Kako njegovati kožu zimi?

| Beauty |

Kako se mijenjaju sezone tako se treba mijenjati njega kože koja odgovara vremenu, posebno misleći na zimu. Mi vam danas donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći pripremiti kožu za zimu i pomoću kojih će vam koža uvijek biti hidrirana.

1. Piling 

Pomoću pilinga se otklanjaju mrtve stanice s površine kože, čineći je glatkom i blistavijom. Važno je međutim da ne radite piling prečesto da ne bi iziritirali kožu. Dva puta tjedno je sasvim dovoljno. 

2. Suha ulja 

Tijekom zimskih mjeseci, koža ima tendenciju da bude suha, a suho ulje je idealno rješenje jer se brzo upija i daje vašoj koži lijep i zdrav sjaj. Najbolje je nanijeti ga poslije kupanja ili umivanja. 

3. Redovno korištenje balzama za usne

Tijekom zime se javlja problem ispucanih i suhih usana. Zato uvijek  sa sobom trebate nositi balzam za usne koji ćete često nanositi. 

4. Unošenje tekućine

Unošenje dosta tekućine je važno tijekom cijele godine, a posebno tijekom zime. Ispijanje vode tijekom zime je glavni način na koji se vaše tijelo hidrira, a samim tim i koža. 

5. Posvetite pažnju nogama 

Na stopalima se nalazi najtanji sloj kože i ponekada je teško održavati ih hidriranim. Posvećivanje dodatne pažnje stopalima tijekom zime je veoma bitno da bi ona bila zdrava i lijepa.