Kako naučiti prepoznati dobre preparate za kosu

| Beauty |

Instagram/ @tamara

Kada naučite koji proizvodi omekšavaju i hrane kosu, a koji je isušuju i oštećuju, bit ćete korak bliže kosi kakvu želite.

Koje sastojke treba tražiti u proizvodima za njegu kose?

Hidratantni balzami
Izaberite balzam sa sljedećim sastojcima koji pomažu kosi da zadrži vlažnost: Glicerin, Gliceril stearat, Propilen glikol, Natrij laktat, Natrij PCA.

Neki alkoholi
Masni alkoholi su dobri za kovrče. Ti alkoholi počinju na slovo „C“ i „S“: Cetearil alkohol, Cetil alkohol, Stearil alkohol.

Nizak pH nivo
Ako imate suhu kosu, potražite šampone, balzame, gelove, pjene i tretmane koji ističu nizak pH nivo na svojim etiketama. Oni će zadržati vlagu u kosi. Također, potražite proizvode koji kažu, „intenzivno hidratizira“, „protiv starenja“ ili „zaštita od topline“.

Ulja
Proizvodi s hranjivim uljima su dobri za vraćanje vlažnosti u kosu. Ulje avokada, arganovo ulje i maslinovo ulje su dobri za hidrataciju suhe kose.

Proizvodi za lakše raščešljavanje kose
Bilo koji proizvod koji sprečavaju petljanje kose i daje joj vlažnost te koji se prska na kosu od korijena do krajeva je dobar za kosu. Kada ga nanesete, kosu raščešljajte četkom, a ne češljem. Tako će se proizvod ravnomjerno nanijeti na cijelu kosu i zaštiti je od vanjskih utjecaja sušila za kosu i zraka.