Kako nas vježbanje čini lijepima?

| Beauty |

Nije tajna da je vježbanje dobro za naše tijelo, ali jeste li znali da je vježbanje i jako dobro za našu ljepotu? Vježbanje može imati veoma pozitivan efekt na našu ukupnu privlačnost, odnosno način na koji "zračimo" ljudima. Pred vama je pet najznačajnijih stvari koje doprinose poboljšanju našeg izgleda.

1. Zdravlje je prelijepo. Morate se složiti s nama: Zdravi ljudi su lijepi ljudi! Redovno i umjereno vježbanje doprinosi mladenačkom izgledu stoga povećajte kardio vježbe, jogu i pilates za što bolje efekte!

2Znojenje je dobro za našu kožu i kosu! Kako se znoj oslobađa kroz pore, čisti prljavštinu i ulja koja su zarobljena u njima. Pritom, znoj također sadrži i "prirodan antibiotik" koji pomaže u borbi protiv akni. Što se tiče kose, povećan nivo cirkulacije u koži glave može ubrzati rast kose – tko bi rekao?!

3. Povećana cirkulacija – bolji ten. Što je bolja cirkulacija to je naša koža više preplavljena kisikom i hranljivim krvnim ćelijama. Ovo rezultira ljepšim i čistijim tenom, a dobivamo i takozvani “sjaj poslije vježbanja”.

4Smanjena nadutost lica i trbuha - ovo nikada ne može biti loša stvar! Kada vježbaš, tvoj limfni sistem se ubrzava, što može smanjiti zadržavanje vode u tijelu i dovesti do smanjivanja nadutosti očiju i nestanku podočnjaka. Također, ubrzavanjam metabolizma i probavnog sistema, smanjiti će vam se i nadutost trbuha.

5. Vježbanje spriječava nastanak bora. Vježbanje na duge staze stimulira proizvodnju kolagena i elastena i poboljšava debljinu i kvalitetu kože. Dovoljno rečeno da se ovog trena krenuti baviti nekom fizičkom aktivnošću!