Kako napraviti zdravu kupku u vlastitom domu?

| Beauty |

Instagram/ @tamara

U doba ograničenog slobodnog vremena, praktični tuš je pobijedio staru kupku.

No, kupka je najbolji način opuštanja. Radi se o iscjeljivanju sebe, umirivanju bolnih mišića, opuštanju uz dobre knjige i zaboravljanju ludila koje se dogodilo toga dana. To je mali odmor.

A postoje i neke njene zdravstvene koristi. Kao i sve s tim kvalitetama, vjerojatno se može poboljšati. Ako nam je stalo do zdravlja – i do toga koliko uživamo u malim stvarima koje život čine vrijednim – dugujemo sebi bolju kupku.

Donosimo vam 4 sastojka koji mogu poboljšati zdravlje ako ih dodate u kupku.

Ruže
Kupke s laticama ruža mogu poboljšati raspoloženje i vašu kožu. One kožu hidriraju i čine je svjetlijom i glatkom. Miris ruža omogućava da se osjećate opušteno i uklanja  stres. U vodu dodajte dvije do tri šalice latica ruže.

Čaj
Dodavanje vrećica čaja u vašu kupku pomoći će koži brže apsorbirati korisne hranjive sastojke. Čaj djeluje protuupalno, antikancerogeno i ojačava vaš imunološki sustav. Također detoksificira kožu, odgađa starenje kože, potiče zarastanje čireva i rana, pomaže kod psorijaze i u liječenju i sprečavanju akni. U kupku dodajte šest vrećica čaja.

Lavanda
Kada se doda u kupku, lavanda vam može donijeti fizičko i emocionalno olakšanje. Pomaže kod opeklina, migrena, nesanice, kožnih problema, akni i stresa. Ulje lavande djeluje kao prirodni antidepresiv, analgetik i cikatrizant. Također pomaže kod kašlja i prehlade jer olakšava proces disanja. Sljedeći put kada budete pravili kupku, dodajte joj šest do osam kapi esencijalnog ulja lavande.

Đumbir
Kupke s đumbirom mogu ublažiti simptome prehlade i gripe. Ove vrste kupki također su izvrsne za detoksikaciju tijela. Također smiruju nelagodu u želucu, povećavaju cirkulaciju krvi i poboljšavaju vaš metabolizam. U vodu dodajte pola šalice narendanog đumbira.