Kako napraviti vlastitu sheet masku od prirodnih sastojaka?

| Beauty |

Sheet maske ponekad sadrže štetne sastojke, ali u nastavku vam donosimo kako je napraviti kod kuće koristeći prirodne sastojke.

Stoljećima unazadje poznato da se voda u kojoj se kuhala riža može koristiti u službi ljepote jer nježna struktura rižine vode umiruje iritacije na koži, posvjetljuje ten i pomaže kod problema sa suhom kožom.

Voda u kojoj se kuhala riža blagotvorno utječe na kožu te sadrži kolagen koji čuva elastičnost kože i smanjuje znakove starenja.

Antioksidanti iz riže čiste kožu, osvježavaju je, hidriraju i usporavaju nastanak bora, a maska za lice od vode u kojoj se kuhala riža najjednostavniji je način za sprječavanje nastanka bora prirodnim putem

Sve što vam je potrebno je šalica organske riže i platneni ubrus. Rižu preko noći namočite u vodi te ju sutradan skuhajte u novoj vodi. Nakon kuhanja rižu procijedite, a vodu u kojoj se riža kuhala ostavite da se ohladi.

Na platnenom ubrusu odrežite dijelove za oči, usta i nos, kao kod kupovnih sheet maski za lice, te zatim ubrus namočite u ohlađenoj vodi u kojoj se kuhala riža na 10 minuta. Natopljeni platneni ubrus stavite na lice i držite masku oko 15 minuta do pola sata, a onda lice isperite vodom.

Ova maska je bogata flavonoidima koji sprečavaju nastanak bora te osvježavaju i zatežu kožu, a možete ju koristiti svakog dana.