Kako napraviti pravilan piling?

| Beauty |

 

Instagram/ @amandakhamkaew

Pilingom se skida sloj mrtvih stanica na koži kako bi do izražaja došla lijepa i zdrava koža, a nakon pilinga koža puno bolje upija sredstva za njegu.

Osim što uklanja mrtve stanice, piling stimulira i njenu regeneraciju. Piling trebate raditi redovito, ali ne prečesto kako bi se koža stigla obnoviti.

Kako vam piling ne bi oštetio kožu, donosimo vam 3 pravila kojih se trebate držati: 

Obratite pozornost na tip kože
Još jedan aspekt koji često zanemarujemo, a jedan je od najvažnijih kako bi vaše lice zabljesnulo u punom sjaju. Odaberite piling koji je namijenjen vašem tipu kožu koji će najbolje zadovoljiti potrebe bazirane na karakteristikama kože.

Nemojte previše trljati
Recite zbogom grubim spužvama i odaberite one mekše teksture. Ako piling radite prstima, obratite pažnju da ne pritišćete kožu,već ga lagano nanesite na lice i umasirajte kružnim pokretima. 

Uvijek dobro hidratizirajte kožu nakon peelinga
Imati naviku rađenja pilinga lica ili tijela je dobra stvar, ali on pomaže samo ako nakon peelinga provedete potpunu hidrataciju. Nakon uklanjanja mrtvih stanica kože i dubinskog čišćenja, hidratacija je neophodna za osiguravanje koži potrebne vode i hranjivih tvari. Uvijek nanesite hidratantnu kremu nakon pilinga.