Kako napraviti kremu za depilaciju kod kuće?

| Beauty |

Depilacija pastama iz kućne radinosti je jedna od najstarijih metoda uklanjanja neželjenih dlačica.

Homemade paste za depilaciju su 100 posto prirodne, antibakterijske, bez mirisa, boje i dodanih konzervansa. Prirodni sastojci, kurkuma i sol te hladan način upotrebe savršeni su za osobe osjetljive kože kao što trudnice, osobe s proširenim venama, ispucanim kapilarama, kao i kod kože s ekcemima i psorijazom.

Prestankom brijanja osiguravamo dugoročno zdraviju kožu, manje začepljenih pora, manje iritacija u obliku crvenila, manje upala folikula i samim time manje uraslih dlaka.

U nastavku vam donosimo sastojke koje sigurno imate u kuhinji , a od kojih možete napraviti pastu za sva područja zahvaćena neželjenim dlačicama, neovisno o tipku kože koji imate.

Instagram/ @emilie_murmure

Sastojci:
3 žlice brašna
2 žlice kurkume
žličica soli
½ žličice sezamovog ulja

Sve sastojke pomiješajte u posudi i nanesite na kožu. Polako utrljajte smjesu, pričekajte da se osuši 15 do 20 minuta. Nakon toga kružnim pokretima i vrućom vodom isperite smjesu i posušite kožu blagom tapkanjem ručnikom.

Postupak na početku ponavljajte tri puta tjedno, a kasnije kada vam se dlačice prorijede, jednom tjedno će biti sasvim dovoljno.