Kako nanijeti rumenilo prema obliku lica?

| Beauty |

 

Instagram/ @amandakhamkaew

Rumenilo daje sjaj vašem licu, oblikuje ga i ističe ono najljepše na njemu, a važno je na koje dijelove lica ga nanosite.

Postoje razne tehnike šminkanja za svaki dio lica, pa tako i za nanošenje rumenila za lice. Prvo i osnovno pravilo je da se rumenilo nanosi prema obliku lica.

Donosimo vam 4 načina nanošenja rumenila prema obliku lica:

Okruglo lice
Okruglo lice treba vizualno suziti i izdužiti. To ćete postići ako rumenilo nanesete u obliku slova V, tako da širi oblik bude do ušiju,a tanji ka nosu. Također nanesite malo rumenila na sam vrh brade.

Četvrtasto lice
Ako imate četvrtasto lice, krenite od sredine oka i povucite četkicom pravu liniju ka ušima. Također nanesite malo rumenila i na čelo, do samog korijena kose i od sredine oka prema dolje tako da vizualno suzite vaše lice.

Srcoliko lice
Srcoliko lice, s uskom bradom i izraženim jagodicama, izbalansirajte nanošenjem rumenila u obliku slova V. Napravite rumenu liniju koja spaja čelo i obraze da biste vizualno suzili čelo i proširili donji dio lica.

Ovalni oblik
Ovalni oblik lica je najlakše našminkati. Jednostavno povucite liniju od sredine obraza, preko jagoda ka sljepoočnicama. I gotovi ste. Vaše jagodice su istaknute, a vaše lice blista.