Kako nanijeti tekući puder poput pravog makeup artista?

| Beauty |

5 trikova vizažista za nanošenje mat ruža
Kako makeup artisti nanose puder?

Samo gledajući fotografije s crvenih tepiha rekli bismo da zvijezde imaju savršenu kožu, zar ne? U stvarnosti, ono što oni imaju jest najbolje makeup artiste oko sebe koji znaju kako stvoriti savršen izgled kože. 

Oni su poput slikara. Stapaju makeup s kremama i bazama i tako pripremaju svoje "platno" te u potpunosti stapaju makeup s kožom koji nije tek jedan sloj na vašem licu. Upravo je to pogreška broj jedan koju svi sigurno radimo i zbog čega se mučimo stvarajući prirodan izgled kože: nanosimo jedan proizvod i to je to. Pa što zaista sve treba uključiti u proces? U nastavku pročitajte 5 trikova makeup artista za savršeno nanošenje tekućeg pudera, svaki put! 

1. PRONAĐITE SVOJU NIJANSU. (ALI PRAVU)

Zvuči očito, ali toliko nas griješi na ovom koraku! Jedan dobar savjet jest pri kupnji pudera testirati ga na vratu, a ne na ruci ili zapešću. Možda je malo napornije tako testirati pudere u trgovini, ali isplatit će se kad nađete savršenu nijansu. Također, imajte na umu i svoj podton kože. Ako vam vene izgledaju zeleno, onda imate žuti podton i trebate birati nešto rozije nijanse pudera. Ako imate plave vene, radije se držite žućkastih tonova kako biste sve izbalansirali.

ARMANI LUMINOUS SILK FOUNDATION
ARMANI LUMINOUS SILK FOUNDATION

2. POMIJEŠAJTE PUDER S PROIZVODIMA ZA NJEGU KOŽE

Ovo je najbolji način kako postići onaj prirodni, sjajni i zdravi izgled kože. Svaki put kad vidite neku zvijezdu na crvenom tepihu s kožom koja "sjaji iznutra", vjerujte nam - ovo je trik koji njihov makeup artist koristi! Pomiješajte svoju hidratantnu kremu s puderom te dobivenu kremastu teksturu nanesite na lice kao i inače. Količinu pudera mjerite sukladno tome kako prekrivanje želite. 

Elizabeth Arden The Original Eight Hour Cream Skin Protectant
Elizabeth Arden The Original Eight Hour Cream Skin Protectant

3. KORISTITE PROIZVODE PO VAŠEM UKUSU

Ako želite mat kožu, to je također u redu i možete koristiti i nekoliko različitih formula da dobijete isti efekt. Poanta je da birate proizvode koji odgovaraju vašim željama, pa iako to značilo da do njih trebate doći metodom pokušaja i pogreške... 

4. PRSTI ILI ČETKICA?

Dobro pitanje, za koje nema točnog odgovora, posebice kad govorimo o nanošenju kremastih tekstura. Bez obzira koja metoda vam je draža, najvažnije je umasirati proizvod u kožu kružnim pokretima kako biste potaknuli cirkulaciju i zagrijali proizvod, koji će se zatim lakše stopiti s kožom. 

Dior Makeup Brushes
Dior Makeup Brushes

5. PUDER U KAMENU NIJE JEDINI NAČIN KAKO FIKSIRATI ŠMINKU

U stvari, sprej za lice nudi i ekstra dozu sjajne hidratacije koja izgleda maksimalno prirodno. Držite sprej nekoliko desetaka centimetara od lica i nježno poprskajte cijelo lice proizvodom te mu dozvolite da se upije u kožu. 

MAC Fix+
MAC Fix+