Kako minimalizirati prištiće prije važnog događaja?

| Beauty |

Instagram/@shaninamshaik

Jedino što je gore od vidljive nepravilnosti na koži lica je znati da je prištić na putu spreman da se svakog trenutka zacrveni.

Još je gore kada vam se to dogodi prije nekog velikog događaja poput vjenčanja, bitnog sastanka sa šefom ili obećavajućeg drugog spoja.

Ipak, ne morate sjediti i čekati. Ako svoj prištić liječite što prije, znači da ćete ga se brže riješiti.

U nastavku pročitajte što trebate učiniti kako bi se što brže riješili prištića.

Očistite kožu

Prije nego što išta učinite, operite lice. To će spriječiti da se situacija pogorša prijenosom bakterija, šminkom i drugim prljavštinama. U svoju skincare rutinu dodajte sredstvo za čišćenje koje sadrži salicilnu kiselinu kako bi uspješno uklonili sve nečistoće s kože lica.

Led

Ako imate jednu od onih kvrga ispod kože koja je na dodir bolna, ohladite ju. Naime, hladne temperature pomažu u smanjenju znakova upale povezanih s aknama, uključujući oticanje i bol te sužavanjem krvnih žila oko nje. Stavite led na upalno područje na pet do deset minuta i napravite pauzu od 10 minuta te zatim to ponovite još dva puta.

Instant tretman akni

Uz mrtve stanice kože i višak ulja, bakterije su još jedan čimbenik u nagloj pojavi nepravilnosti lica. Ciljajte prištiće s benzoil peroksidom, antibakterijskim sastojkom koji ih brzo može ukloniti. Takav spot tretman sadrži dovoljnu dozu da minimizira iritaciju i brzo se upija pa ga možete nositi više puta tijekom dana.

Hidratantna krema

Nakon što ste temeljno očistili lice i na nepravilnosti nanijeli spot tretmane važno je koristiti dobru hidratantnu kremu. Ona će vam pomoći održati kožnu barijeru. Koristite hidratantnu kremu bez ulja koja sadrži ceramide koji pomažu da zaštitna barijera ostane netaknuta.