Kako minimalizirati pore?

| Beauty |

Kako minimalizirati pore?
Možemo li zaista imati "flawless" lice?

Vječan problem svake žene koja voli makeup i dojam besprijekorna ("flawless") lica, sigurno muče i pore. Pore je ponekad nemoguće prekriti i uz najkvalitetniji primer i najteži puder koji obećava prekrivanje baš svih nedostataka. Je li besprijekorno glatko lice zaista moguće samo uz Photoshop? Odgovor je, nažalost, da! Međutim, ipak postoji rješenje.

Široke pore rezultat su genetike i labava kolagena u koži i u stvari ih se ne možete riješiti ako ih imate takve oduvijek, no odgovarajućim režimom za njegu kože i kvalitetnim pilingom, pore možete privremeno smanjiti.

Preporučuje se korištenje laganog makeupa i 100% skidanje potpunog makeupa svakoga dana, kako ni najsitniji ostaci ne bi ostali u porama. Stručnjaci predlažu duplo čišćenje lica te pilinge za lice koji sadrže vitamin C, koji osvježava kožu, te salicilnu kiselinu, koja će pročistiti pore. Duplo čišćenje lice znači korištenje dva različita proizvoda za čišćenje lica, od kojih je jedan na bazi ulja, koji će izvući sebum iz kože i očistiti površinske nečistoće, a drugi će biti više svakodnevan proizvod za čišćenje lica. Ova metoda izvrsna je i za one masnije kože, koji imaju problema s aknama, ali i za žene i muškarce koji žive u velikim, zagađenim gradovima.

Kako minimalizirati pore?
The POREfessional

No da biste kožu održavali što ljepšom, a pore što manjima, dnevno morate koristiti proizvode za čišćenje pora, kreme s kolagenom, ali i zaštitnim faktorom, što može biti poprilično zahtjevna rutina nemate li takvu naviku. Ono što također može pomoći je odlazak na čišćenje lica kod kozmetičara, no ono što nikako (!) ne smijete raditi je istiskivanje prištića i mitesera.

Na tržištu postoje i proizvodi za sužavanje pora, a mnoge beauty vlogerice i stručnjakinje se kunu u proizvod "The POREfessional" firme Benefit Cosmetics. POREfessional je primer za lice koji uklanja sve nepravilnosti, poput raznih udubina, bora (čak i one od smijanja!) i akni, a pritom i zadivljujuće smanjuje pore. Na lice se nanosi od sredine prema rubovima, a prije nego li na njega nanesete makeup morate pričekati 5 minuta. Prije ovoga primera smijete koristiti jedino laganu hidratantnu kremu. Cijena proizvoda je 31 američki dolar.

Za koju god metodu se odlučili imajte na umu da se pore vide čak i najvećim zvijezdama i makeup zaljubljenicama diljem svijeta prije nego li "urede" fotografiju; Air-brush izgled u punom smislu čak i zvuči suviše umjetno. Vodite izvrsnu brigu o vašoj koži, i bit će vam zahvalna - bilo s nešto većim ili manjim porama.

Njegovana koža lica