Kako maksimalno produljiti trajanje bikini depilacije?

| Beauty |

Toliko stvari bismo htjeli promijeniti u vezi depiliranja bikini zone. Faktor boli i cijena svakako nam prvi padaju na pamet, ali kada bi barem rezultati trajali duže - svi problemi bili bi jako brzo zaboravljeni! 

Upravo iz tog razloga vam donosimo 4 trika pravih profesionalaca kako depilaciju bikini zone održati što duže...

Pustite dlačice da izrastu

Nemojte ni pomišljati o novoj depilaciji dok vam dlačice ne izrastu barem 3-6 milimetara. To je relativno idealna dužina dlačice jer će se na taj način vosak pravilno zalijepiti za dlaku i izvući je ravno iz korijena. Dlačice koje su prekratke neće moći biti počupane, samim time narasti će vam brže. Ako su vam dlačice pak nešto duže, prije odlaska na depilaciju svakako ih malo podrežite.

Prepustite se rukama profesionalca

Depilacija kod kuće jedna je opcija, ali ako želite dugoročne rezultate - obratite se profesionalcu. Oni znaju sve o tipovima kože, kako nanijeti vosak i kako najučinkovitije počupati dlačice.

5 trikova za što bezbolniju depilaciju
5 trikova za što bezbolniju depilaciju

Piling i hidratacija kože jednako su važni

Održavati kožu zdravom i hidratiziranom prije same depilacije svakako će pomoći u potpunom uklanjanju dlačica. Ako je koža suha i ispucala, dlačice bi mogle pucati tijekom čupanja čime će se rast vidjeti brže nego u slučaju zdrave i hidratizirane kože. Stoga svakako napravite piling i hidratizirajte kožu prije depilacije kako biste uklonili sve mrtve stanice kože i pripremili ju za vosak. 

Držite se rasporeda

Mislite dugoročno. Poanta depilacije je u redovitosti - jer samo se na taj način potreba za voskom tijekom vremena smanjuje. S kontinuiranom depilacijom dlačice će rasti sporije, tanje i rjeđe, što znači da može proći i duži period između depilacija. Za najmekšu kožu, držite se rasporeda i izbjegavajte brijanje u međuvremenu.