Kako koristiti svaku vrstu korektora u boji

| Beauty |

Najbolje palete korektora

 Korektor je bez sumnje najveći i najvažniji proizvod koji držimo u svojoj makeup torbici. Prikriva prištiće, tamne podočnjake i hiperpigmentaciju te u principu mogu sve ujednačiti i učiniti savršenim. Niste se dovoljno naspavali sinoć? Korektor. Zaspali ste sa šminkom i odmah ste primijetili nekoliko prištića? Korektor. Trebate bazu za kapke ili usne kako bi šminka duže trajala? Korektor. To je uistinu multi-funkcionalni proizvod! 

Iako vam se možda odlazak u drogeriju po korektor čini kao zagonetka koju nikad nećete dokučiti, korektori su zapravo jednostavniji nego što mislite! Za početak, kada želite sakriti prištić, korektor uvijek treba biti u nijansi vaše kože, dok za posvjetljivanje područja ispod očiju trebate birati korektor jedne nijanse svjetliji od vaše prirodne boje kože. 

Ali što s onim korektorima u neobičnim bojama koje viđamo? Poput ljubičaste, zelene i žute? U nastavku otkrivamo sve tajne korektora u boji...

Nyx Color Correcting Concealer
Nyx Color Correcting Concealer

ZELENI

Svijetlo zelena, pistacija nijansa, odlično neutralizira crvenilo na koži: ne izgleda zeleno na koži, ali svakako ga preporučujemo nanositi ispod tekućeg pudera. Zelene nijanse odlično prikrivaju dermatitis pa čak i blage opekotine od sunca.

LJUBIČASTI

Svijetlo ljubičasta ili lila nijansa idealna je za posvjetljivanje kože i oživljavanje tena. Ljubičasta također neutralizira žute tonove na kože i treba ju koristiti ispod tekućeg pudera. 

ROZI/BOJE LOSOSA

Pokušavate se riješiti tamnih podočnjaka? Rozi tj. korektor boje lososa neutralizira plave i zelene podtonove. Međutim, pazite da ovu nijansu nanosite samo na tamna područja jer bi nanošenje na ostale dijelove lica moglo izazvati narančaste mrlje na koži.

ŽUTI

Tražite još jednu nijansu korektora za posvjetljivanje? Pokušajte sa svijetlo žutom koja će nježno ublažiti crvenilo, dodati topline i posvijetliti svaki ten.