Kako koristiti šipak u svojoj beauty rutini?

| Beauty |

Šipak je dostupan tijekom cijele godine, a osim po svom očaravajućem okusu, poznat je i po blagodatima na naše zdravlje.

Pozitivno djeluje na rad srca, ali i na sprečavanje drugih bolesti. Također, šipak se koristi i za njegu kože jer usporava njeno starenje.

Iako postoji puno savjeta za čišćenje kože, čišćenje uljem sjemenki šipka postat će vaš favorit. Sjemenke šipka hrane vašu kožu te joj pružaju sjaj koji ste oduvijek željeli.

Ipak, ako zaista želite vašu kožu održati čistom i mekanom, s vremena na vrijeme, potreban vam je piling. Jedan od boljih pilinga napravit ćete od sjemenki šipka, u kombinaciji s ružinom vodom. Pomiješajte navedene sastojke, nanesite ih na lice, a onda nježno isperite piling hladnom vodom.

Sok od šipka može se koristiti i kao prirodni tonik za kožu. Poslije umivanja vodom, nanesite manju količinu soka od šipka na vaše lice te se riješite bakterija. Sok od šipka je dosta “ljepljiv” pa se preporučuje nanošenje manje količine.

Također, sok od šipka je odličan je i za korištenje u maskama za lice. Sve što trebate je umiješati sok s glinom za lice te temeljito promiješati smjesu. Nakon što nanesete smjesu, naoružajte se strpljenjem. Iako se za željeni efekt preporučuje jednosatno držanje maske na licu, krajnji rezultat će vas očarati pa sigurno vrijedi čekati i više od toga.