Kako koristiti maslinovo ulje za ljepotu?

| Beauty |

Maslinovo ulje
Maslinovo ulje

Tijekom zadnjeg desetljeća, svi naveliko pričaju o prednostima koje maslinovo ulje ima u svijetu ljepote, ali istina je da se ova ključna kuhinjska namirnica koristi na tijelu još od davnina (hvala ti Kleopatra!). Maslinovo ulje puno je antiaging antioksidansa i hidratantnih sastojaka što ga čini nezamjenjivim u njezi kose, kože i noktiju. Baš poput kokosovog ulja, esencijalan je proizvod koji morate imati u svojoj kupaonskoj beauty kolekciji...

1. Koristite maslinovo ulje kao tretman prije pranja kose. Kratko ga zagrijte u mikrovalnoj ili na pari, te nanesite na vrhove i na tjeme kose. Ostavite ga 10-20 minuta na kosi i krenite s ispiranjem.

2. Koristite maslinovo ulje u smjesi za piling usana. Pomiješajte smeđi šećer i žlicu maslinovog ulja i počnite s pilingom. Plus: smjesu možete koristiti za cijelo tijelo!

3. Koristite maslinovo ulje za skidanje šminke s očiju. Nakon toga obavezno isperite lice i nastavite s ritualom čišćenja i njege.

4. Koristite maslinovo ulje za uklanjanje voska iz ušiju. Tri ili četiri noći za redom stavite po nekoliko kapljica u uho kako bi ste otopili ušni vosak.

5. Koristite maslinovo ulje kao serum za sjaj kose. Uistinu ne morate kupovati nikakve ekstra proizvode, obično maslinovo ulje nahranit će vaše vrhove i vratiti sjaj kosi.

6. Koristite maslinovo ulje umjesto pjene za brijanje. Ovaj prirodni lubrikant nahranit će vašu kožu i spriječiti ju od neugodnih ogrebotina britvice.

7. Koristite maslinovo ulje kao antibakterijsko sredstvo. Također, pomaže i u bržem zacjeljivanju kože.

8. Koristite maslinovo ulje kao regenerator za kožicu oko noktiju. Plus: nokti će vam rasti brže i biti će čvršći!

9. Koristite maslinovo ulje kao prevenciju od pelenskog osipa. Kao što je dobro i za odrasle, maslinovo ulje dobro je i za bebe! Dovoljno je nježno za osjetljivu kožu i za hidrataciju suhih područja.

10. Koristite maslinovo ulje za čišćenje četkica za šminkanje. Postupak koji morate raditi barem jednom mjesečno. Sve što vam treba je mješavina maslinovog ulja i običnog antibakterijskog sapuna!