Kako koristiti limun u svojoj beauty rutini?

| Beauty |

 

Instagram/ @amandakhamkaew

Osim što je odličan dodatak jelima i veliki izvor vitamina C, limun se može koristiti kao prirodni sastojak u službi vaše ljepote.

Pronašli smo kako sve možete koristiti limun u svojoj beauty rutini.

Donosimo vam 4 neočekivana beauty rješenja limuna:

Svijetlija kosa

Umjesto trošenja novca na izbjeljivače, kombinirajte malo limunovog soka sa svojim regeneratorom i probajte biti na suncu nekoliko sati prije pranja kose. Nakon nekoliko ponavljanja, vaša kosa biti će znatno svijetlija.

Omekšavanje usana

Kako biste ublažili problem ispucalih usana, trljajte ih limunovim sokom, a zatim isperite. To će ukloniti mrtve stanice, a vaše usne će biti glatke i mekane. Jedino zapamtite da limunov sok ne smijete dugo držati na svojoj koži jer nakon dužeg vremena kiselina oštećuje vašu kožu, posebice ako ste izloženi suncu.

Rješenje za akne i mitisere

Limunov sok dobro čisti vašu kožu. Isjecite jedan limun i utrljajte ga po cijelom licu u borbi protiv akni i mitisera. Možete dodati i malo meda uz limun, što je odlično za primjenu na određenim, manjim mjestima, a rezultati su brže vidljivi. Prije ispiranja s lica, ostavite da djeluje 5-10 minuta.

Izbjeljuje zube

Napravite sami svoj "home made" izbjeljivač za zube od sode bikarbone i limunovog soka. Pomiješajte ih zajedno i štapićem za uši nanesite na zube. Nakon jedne minute zube isperite četkicom.