Kako koristiti kokosovo ulje za gubitak kilograma?

| Beauty |

Foto: Victoria's Secret

 Brojne prednosti kokosovog ulja nisu nikakva novost ni tajna. Već ga zovu "lijekom za sve" - od pranja zubi i prevencije opadanja kose pa sve do rješavanja kožnih bolesti. Međutim, ovaj mali eliksir ima i brojne nutritivne prednosti te je u umjerenim količinama odličan za gubitak kilograma. Stimulira metabolizam, smanjuje osjećaj gladi i sprječava gomilanje masti.

Dobra vijest je svakako i činjenica da ga je jako lako dodati u svoju rutinu kuhanja. U nastavku saznajte 4 jednostavna načina kako vam kokosovo ulje može pomoći pri mršavljenju...

JEDITE ŽLICU ULJA DNEVNO

Najvažnija stvar koju trebate imati na umu s kokosovim uljem je - umjerenost. Kokosovo ulje smanjuje osjećaj gladi, ali to ne znači da kokosovo ulje nema kalorija. Baš kao i svako drugo, ulje sadrži saturirane masnoće. Započnite tako da konzumirate jednu žlicu ulja dnevno. Čak i nakon perioda prilagodbe na ulje, unos bi vam trebao biti limitiran na maksimalno 2-3 žlice dnevno.

DODAJTE GA U VRUĆU VODU ILI ČAJ

Tražite jednostavan način kako unijeti kokosovo ulje u organizam? Dodajte da u vruću vodu ili biljni čaj ujutro. 

Kokosovo ulje
Kokosovo ulje

ZAMIJENITE SVA ULJA U KUHANJU S KOKOSOVIM

Ako vam direktno konzumiranje ulja zvuči zastrašujuće, koristite ga u kuhanju. Zamijenite maslac i maslinovo ulje s njime te ga koristite u svim svojim omiljenim receptima; kolačima pogotovo!

KONZUMIRAJTE GA 20 MINUTA PRIJE JELA

Kokosovo ulje je prirodni suzbijač apetita, što je još jedan razlog zašto je ključan u borbi s kilogramima, za razliku od drugih ulja s kojima kuhate. Razlog? Ova vrsta masnoće smanjuje količinu masti koje tijelo čuva, ali također i sprječava osjećaj gladi te se tijelo zbog njega duže osjeća sito.