Kako kod kuće napraviti piling za savršeno mekana stopala?

| Beauty |

 

Instagram

Kad dođe proljeće, život je skoro nezamisliv bez otvorenih cipela koje obožavamo. No, to ima i svoje lošije strane posebice ako nismo u mogućnosti otići pedikeru. U nastavku vam donosimo kako kod kuće pripremiti piling i dobiti savršeno nježna stopala kod kuće.

Stopala trebaju posebnu njegu, a da bi bila lijepa i glatka, ne morate ići u kozmetičke salone koji su tek proradili i sigurno je teško zakazati svoj termin.

Pixabay

Za savršeno mekana stopala vam je dovoljan homemade piling. Potrebne namirnice su: 2 žlice meda, 2 žlice smeđeg šećera, 2 žličice bademovog ili kokosovog ulja i 2 kapi ulja lavande ili naranče.

Sastojke sjedinite i dobro promiješajte. Kako bi rezultat bio što bolji, prije korištenja maske za piling stopala, prvo bi trebali namakati noge u vodi jer to pomaže u procesu pilinga. Vlažna koža će bolje apsorbirati proizvod.

Stopala držite pola sata potopljena u toploj vodi sa žlicom morske soli ili pola čaše jabučnog octa, istuširajte ih hladnom vodom, obrišite i onda nježno utrljajte piling koju ste napravili. Isperite smjesu toplom vodom i obrišite noge, a zatim ih namažite masnom kremom. Ponavljajte ovaj tretman dvaput tjedno i ubrzo ćete vidjeti rezultate.