Kako jednom zauvijek zaustaviti pucanje noktiju?

| Beauty |

Trendi nokti za 2015. godinu
Trendi nokti za 2015. godinu

 Pucanje noktiju nije samo frustrirajuće - i bolno je. A da i ne spominjemo činjenicu da kad vam pukne jedan nokat morate skratiti i sve ostale. Tragedija! Jer ne možete imati devet dugih, snažnih noktiju i jedan kratki koji se izdvaja od ostalih. Zato smo za danas pripremili mali vodič kako zauvijek zaustaviti neugodno pucanje noktiju. U nastavku pročitajte naših 6 savjeta kojima će vaši nokti rasti brže i snažnije no ikad...

1. Odaberite odgovarajuće vitamine i minerale

Baš poput kose i vašim noktima su potrebni odgovarajući nutrijenti za zdrav rast. U vitaminu C je ključ proizvodnje kolagena, koji tijelo koristi za rast noktiju. S druge strane, iz grupe vitamina B, biotin je jako važan za održavanje zdravih noktiju. Jedite više zelenog lisnatog povrća, orašastih plodova i čistog crvenog mesa koje sadržava sve važne vitamine za nokte.

2. Masirajte nokte s hidratantnim losionom

Kako biste povećali protok krvi u noktima (koji će tako rasti zdraviji i snažniji), masirajte ih svakoga dana s hidratantnim losionom. Jako je važno nanositi kremu za ruke nakon što ih operete zato što vruća voda i kemikalije iz sapuna mogu itekako isušiti nokte.

Caudalie Hand and Nail Cream.
Caudalie Hand and Nail Cream.

3. Napravite spa-tretman kod kuće

Da vam nokti izrastu snažniji, jako ih je važno pravilno hidratizirati. Maslinovo i kokosovo ulje najbolja su prirodna ulja kad govorimo o njezi noktiju jer sadrže nutrijente koji će pojačati cirkulaciju i njegovati oštećenja na noktima. Jednom tjedno napravite svoj vlastiti spa tretman kod kuće tako da otapate prste u posudici s uljem 10-tak minuta.

4. Neka učvršćivač za nokte bude vaš must-have

Za djevojke čiji su nokti i inače osjetljivi i lomljivi, učvršćivač za nokte je apsolutni must-have koji će ih pretvoriti u zdrave i jake. 

5. Izbjegavajte sredstva za čišćenje

Nokti koji su stalno izloženi jakim kemikalijama iz sredstva za čišćenje s vremenom će postati jako slabi, tanki i suhi. Svakako nosite rukavice kad koristite jake kemikalije i izbjegavajte skidače laka za noktiju koji sadrže aceton. Isto vrijedi i za gruba antibakterijska sredstva za pranje suđa koja sigurno koristite svakodnevno.

6. Napravite DIY masku za nokte

Napravite sami masku za nokte od svježe iscijeđenog soka limuna, šećera, jabučnog octa i tople vode. Limun sadrži vitamin C koji smo već spomenuli kao ključan sastojak za vaše nokte, a jabučni ocat i topla voda će ukloniti sve eventualne mrlje na vašim noktima.