Kako izbjeći prerano guljenje laka s noktiju?

| Beauty |

Kako izbjeći prerano guljenje laka s noktiju?
Želite li i vi besprijekornu manikuru koja će trajati tjedan dana?Mi znamo kako!

Oguljeni lak za nokte može narušiti i najbolje složeni outfit te najnjegovaniju kožu. No znamo koliko to može biti nezgodno i ponekad neizbježno; Većina nas nalakira nokte, a zatim mora odraditi mnoge kućanske poslove, koji se zatim ponavljaju svaki dan što znači da će i najkvalitetniji lak biti ugrožen, no nikakav rad ili "kemikalije" za čišćenje nisu glavni uzrok preranog guljenja laka za nokte. Saznajte u nastavku zašto.

Za početak, morate odvojiti više od 20 kuna za lak za nokte da biste bili sigurni da će on potrajati više od 2-3 dana. Jeftini lakovi za nokte (čast iznimkama) znaju biti toliko neizdržljivi da se oljušte već nekoliko sati nakon nanošenja jer im formula jednostavno nije postojana. Ovaj tip laka, s druge strane, idealan je za žene koje učestalo mijenjaju boje lakova za nokte, jer im u tom slučaju, izdržljivost i nije pretjerano bitan faktor.

Lakovi od oko 60 kuna najčešće su kvalitetniji od jeftinih lakova, no ipak ćete ih morati isprobati da biste se u to i uvjerili, ili ih kupiti na savjet. Iznimno izdržljivim uz sve kućanske poslove pokazao se Max Factorov Glossfinity, koji obećaje izdržljivost do 7 dana, a trajat će od 5-7 dana, s minimalnim oštečenjima. Lakovi poznatih dizajnerskih brendova koštat će vas od 250 na više kuna, a izdržljivost im varira - pojedini imaju izdržljivost poput profesionalnih brendova, no neki će trajati i poput ovih koji su oko 60 kuna.

Kako izbjeći prerano guljenje laka s noktiju?
Max Factor Glossfinity

Želite li vrlo visoku izdržljivost, morat ćete nabaviti jedan od lakova profesionalnih brendova poput Essieja ili OPI-ja. Njihove cijene kreću se od oko 90 kuna na više, no bit ćete sigurni da uloženi novac neće biti bačen u vjetar.

Međutim, prvi i glavni razlog skidanja laka za nokte je brzopletost i nanošenje previše proizvoda na nokat. Naime, morate dati svakom sloju laka za nokte da se sasvim do kraja osuši prije nanošenja novoga sloja. To znači da trebate bazni lak za nokte, prvi nanos željena laka za nokte, drugi nanos istoga laka za nokte te krajnje tzv. top coat, koji će učvrstiti dosad nanošenje slojeve laka i dati dodatan sjaj. Radite li cijeli proces, korak po korak, s kvalitetnim lakom za nokte i s pauzama za sušenje, trebali biste imati najizdržljiviju manikuru koju možete. Zašto je bitno čekati? Većina lakova suši se do dvije minute, a nanosite li drugi sloj na još neosušeni lak stvarate mikro abrazije po prijašnjem sloju laka čime narušavate kvalitetu i izgled.

Za još bolju izdržljivost, mogli biste nabaviti set za geliranje noktiju kod kuće (primjerice, nudi ga Essence već za 300-tinjak kuna) te gel top coat koji ćete nakon mazanja i učvrstiti za 60 sekundi pod specijaliziranom lampom. Uz ove korake, više nikad nećete imati neurednu manikuru!

Kako izbjeći prerano guljenje laka s noktiju?
Essie lak