Kako izbijeliti zube na prirodan način

| Beauty |

Osmijeh

Osmijeh jedna je od stvari koja većina ljudi prvo zamijeti kod drugih. Osim što su zubi jedna od odrednica ljepote, njihovo zdravlje je ipak najvažnije. Higijena zubiju na prvom je mjestu kada pričamo o zubima jer ništa nije neprivlačnije od neugodnog zadaha i neopranih zubi. Unatoč tome većina želi imati bijele zube. Pušenje, slatka hrana, tamna pića sve su to stavke koje utječu na bjelinu zubiju. Zubi se mogu izbijeliti na razne načine. Postoje mnoge paste za zube i gelovi koji su namijenjeni upravo za izbjeljivanje zubiju. Zubi se, također, mogu izbijeliti i kod stomatologa no brojna istraživanja su pokazala kako takvi načini izbjeljivanja i nisu najzdraviji za zube zato što negativno utječu na zubnu caklinu. Upravo zato Vam donosimo tri prirodna načina za izbjeljivanje zubiju sa sastojcima koje imate kod kuće.
1. Kurkuma
Kurkuma ima mnogo ljekovitih svojstava, a pojedini smatraju kako je upravo kurkuma najljekovitija biljka na svijetu. Pojedina istraživanja pokazala su kako kurkuma čak može pomoći i u borbi protiv raka jer uništava matične stanice raka. Izbjeljivanje zuba jedna je od mnogih učinkovitih svojstava kurkume. Postoje dva načina upotrebe kurkume. Kurkumu možete staviti izravno na četkicu i istrljati zube, a zatim oprati zube pastom za zube. Drugi način je da kurkumu stavite na pastu za zube te istrljate zube s četkicom, a zatim isperete s vodom.
2. Soda bikarbona
Soda bikarbona vrlo je učinkovita u rješavanju problema žutih zubiju. Kako biste izbijelili zube četkicu namočite u vodu, a zatim u sodu bikarbonu te zube četkajte dvije do tri minute. Za još bolje rezultate sodu bikarbonu možete pomiješati i s limunom ili đumbirom. Zube i usnu šupljinu isperite vodom.
3. Aktivni ugljen
Izbjeljivanje zuba aktivnim ugljenom vrlo je siguran način izbjeljivanja zubiju. Aktivni odnosno medicinski ugljen ni na koji način ne mogu oštetiti caklinu ili pak zubno meso. Aktivni ugljen potrebno je pomiješati s malo vode kako bi dobili teksturu paste koju možemo staviti na četkicu za zube te potom istrljati zube. Naknadno je potrebno oprati zube i isprati ih vodom.