Kako izabrati tekući puder za vaš ten

| Beauty |

Ako vam tekući puder isušuje lice, začepljuje pore ili je pretjerano vidljiv na licu, ne znači da je proizvod loš nego češće samo pogrešno izabran.

Upravo iz navedenog razloga ne bi trebali pribjeći trendovima, nego pronaći onaj koji baš vama najbolje odgovara. Tekući puderi s razlogom dolaze u mnogo varijanti, od hidratantnih, matirajući, gušće i jače pigmentiranih, prozračnih, itd. Pronađite onaj idealan vama, a kada ga pronađete sve tajne bit će dobro prikrivene.

Prije svega razmislite o komforu i osjećaju na licu. Tekući puderi primjerni su za normalnu, kombiniranu i suhu kožu. Ako imate masnu kožu izaberite puder baršunastije matirajuće teksture. Vrlo je važno ako je vaša koža masna da puder nanesete na matirajući primer koji će upiti višak masnoće s vašeg lice i učiniti aplikaciju pudera jednostavnijom, a puder dugotrajnijim na licu bez sjajnih dijelova. Ako nemate većih problema s kožom izaberite laganiji i prozračniji tekući puder koji će ujednačiti ten. No nemojte se uplašiti posegnuti za onim gušćim i jače pigmentiranim ako želite prikriti nedostatke. Uvijek je bolje nanijeti jedan sloj gušćeg pudera nego onaj manje pigmentirani nanositi u više slojeva. Što je deblji sloj tekućeg pudera na licu to će on postati vidljiviji i dodatno naglasiti sve nepravilnosti na koži.

Prestanite s navikom isprobavanja tekućeg pudera na dlanu ili ruci kako bi pronašli idealnu nijansu. Jedino što ćete s time postići je pronalazak savršene boje za vlastiti dlan. Uvijek isprobajte tekući puder na strani lica pri dnu obuhvaćajući bradu i dio vrata. Ako se puder stopi s vašim licem i ne možete vidjeti prijelaze, pronašli ste idealnu nijansu. Važno je naglasiti da će zlatno pigmentirani tekući puderi vašem licu dati svježinu, dok će oni ružičasto pigmentirani dati svjetlinu i ''aristokratski'' ten. Ako imate problematičnu kožu s vidljivim prištićima, ožiljcima ili crvenilom, izaberite žuće tonove jer oni prikrivaju sve crvene podtonove.

I najvažnije pravilo. Sami izaberite svoj tekući puder i ne dajte se nagovoriti na instant kupnju. Nakon što odredite idealanu boju pudera za sebe nemojte se sramiti nanijeti ga u trgovini i išetati bez kupovine. Radije ga testirajte i provedite dan s odabranim tekućim puderom na licu. Ako ste još uvijek zadovoljne na kraju danu, prošetajte sljedeće jutro i kupite ga mirna srca. Idealan puder za vas neće se tijekom dana razliti, postati ljepljiv ili isušiti vašu kožu. Ako je prošao ova 3 kriterija, čestitamo, pronašli ste svoj idealan tekući puder.

Pinterest