Kako izabrati prave proizvode za njegu kose ljeti

| Beauty |

Instagram/ @bridget

Ljeto je donijelo prave izazove za našu beauty rutinu kose.

Ono što je važno je posvetiti malo vremena kako biste prilagodili njegu kose ljetnim vrućinama. To znači da će vašoj strukturi dlake u ovom razdoblju najviše odgovarati specifična struktura po pitanju sastava šampona i regeneratora, ali i da joj je prije svega potrebna dodatna njega i zaštita.

Na prvom mjestu je korištenje preparata za kosu s UV zaštitom - postoje i oni specijalni posebno namijenjeni njezi kose na plaži, koji su uglavnom u spreju i potrebno ih je stavljati više puta, odnosno sve vrijeme dok ste izloženi suncu.

Bez obzira da li vam je kosa inače suha ili se brzo masti, ono što je bez sumnje najvažnije je da birate šampone i regeneratore koji su na hidratantnoj bazi. Tako ćete svojoj kosi uspjeti koliko toliko nadoknaditi vlažnost koju gubi uslijed svakodnevnog izlaganja jakom suncu.

Također, način na koji perete kosu može doprinijeti da vaša dlaka upije što više hranjivih sastojaka. Blago umasirajte šampon kako u tjeme, tako i cijelom dužinom kose i potrudite se da pranje kose potraje barem 5 minuta.

Što se dodataka u šamponima i regeneratorima tiče - posebno bi bilo korisno da ovi preparati sadrže vitamin E, dok je s druge strane važno da nemaju one teške kemijske sastojke poput sulfata koji će samo dodatno opteretiti već izmučenu i dehidriranu dlaku.