Kako izabrati odgovarajuće umjetne trepavice za svoj oblik očiju?

| Beauty |

Instagram/ @amandakhamkaew

Nošenje umjetnih trepavica pruža vam duže, punije trepavice o kojima ste oduvijek sanjali, ali važno je znati izabrati pravilan oblik koji će najbolje pristajati vašim očima.

Baš poput odabira frizure koja najbolje odgovara vašem obliku lica, različiti stilovi umjetnih trepavica mogu poboljšati vaše prirodne oči ili čak u potpunosti promijeniti njihov oblik.

Razumijevanje vašeg oblika očiju pomoći će vam da napravite najbolji make-up za vaše lice. Poznavanje oblika očiju samo je prvi korak, nakon kojeg morate odabrati svoje umjetne trepavice.

Ovo su pravila koja morate slijediti kako bi izabrali ispravne umjetne trepavice za svoje oči.

Bademaste oči

Bademaste oči su na krajevima blago zašiljene, sa širim središtem u kojem je gornji i donji kapak skriva zavoj šarenice. Bademaste oči su ekvivalent očiju ovalnog oblika lica, tako da većina stilova trepavica izgleda sjajno. Pokažite oblik očiju dodavanjem volumena punim trepavicama koje su ravnomjerno raspoređene.

Okrugle oći

Ako imate okrugle oči tada možete vidjeti većinu šarenice. Za ovaj oblik treba koristiti uvinute trepavice za podizanje i poboljšanje zavoja gornjeg kapka. Izbjegavajte teške, voluminozne trepavice zbog kojih će vaše oko izgledati manje i ravno.

Mono oči

Mono-oči najčešće se nalazimo kod azijskih očiju, a mono kapci  su mjesta na kojima koža prekriva gornji kapak pa se ne vide nabori. Mono kapci mogu nositi teške stilove i posebno lepršave, višeslojne trepavice kako bi otvorili oko. 

Usko postavljene oči

Ako usko postavljene oči, odnosno ako je udaljenost između vaših očiju kraća od širine jednog oka, ostavite unutrašnje kutove slobodnima i koncentrirajte se na vanjske kutove kako biste produžili i podigli oči prema van.

Oči s kapuljačom

Ako imate oči s kapuljačom koje imaju nabore s istaknutom obodnom kosti, tako da očni kapak nije jasno vidljiv kada je oko otvoreno, pogrešne trepavice mogu povući oči prema dolje i učiniti ih da izgledaju maleno. Pokušajte lepršavu verziju umjetnih trepavica s dužim trepavicama neposredno iznad zjenice kako biste stvarno otvorili oko u središtu.

Okrenute oči

Dame s okrenutim očima, gdje su vanjski kutovi viši od unutarnjih uglova, savršen su kandidat za mačje oko.  Za lagano mačje oko pokušajte s napola ispucanim kopčom u vanjskom kutu.

Duboko postavljene oči

Ako imate duboko postavljene oči koje sjede ispod kosti trebale bi naglasiti svoje velike oči. Potražite trepavice s dodatnom duljinom koje se uvijaju i udaljavaju od očiju. To će izbjeći stvaranje sijena mrlje na kosti obrva.