Kako ispravno ukloniti šminku?

| Beauty |

Instagram/@zoiageliki

Šminka je dio naše svakodnevice.

 

Zabave, svečane večere i druženje s prijateljima samo su neke od prigoda u kojima želimo izgledati što bolje, pa na svoje lice nanosimo šminku kako bi sakrili nedostatke i dobili zdraviji izgled kože. No, kako bi vaša koža zaista izgledala čisto, zaglađeno i sjajno, važno je na kraju dana ispravno ukloniti šminku s lica. 

Zašto je ostavljanje šminke na licu tijekom noći loše?

Naime, ostavljanje šminke na licu, na dulji period vremena, sprječava prirodne obrambene funkcije kože. Područje oko očiju izrazito je osjetljivo i važno ga je temeljno očistiti kako bismo mu osigurali prijeko potreban noćni odmor. Čišćenje kože služi da izbjegnemo preuranjeno starenje ili nepotrebno isušivanje kože. To također vrijedi i za trepavice koje tijekom noći moraju disati kako bi nastavile rasti.

Koji je pravilan način skidanja šminke?

Za početak blazinicom  natopljenom uljnim sredstvom uklonite šminku s područja očiju. Zatim uklonite šminku s ostatka lica te se umijte mlakom vodom koristeći specijalni gel ili pjenu kojom ćete temeljito nasapunati lice. Nakon pranja lice nikako nemojte trljati ručnikom, već lagano tapkajte kako ne bi uništili elastičnost svoje kože. Pobrinite se da je ručnik koji koristite mekan i čist kako bi spriječili prenošenje raznih bakterija. Na posljetku nanesite svoju noćnu kremu i serume koje koristite i spremni ste za počinak.

Iako je nakon napornog radnog dana, skidanje šminke često je zadnja stvar koja nam se radi, izrazito je važno svaku večer prije spavanja dobro ukloniti svu šminku jer se ona tijekom dana nataloži na koži, uvlači se u pore, onečišćuje kožu i izaziva iritacije.