Kako ispravno nanijeti tekući puder?

| Beauty |

Instagram/@amandakhamkaew

Tekući puder i korektor za podočnjake većini žena su svakodnevna rutina.

Nanošenje pudera nije zahtjevan zadatak, no lako je pogriješiti i dobiti izgled pun mrlja i nejednakosti. Također, pogrešnom tehnikom nanošenja pudera možete značajno umanjiti njegovu kvalitetu. Ispravno nanesen puder vašem licu daje savršeno ujednačen izgled tijekom cijelog dana.

Želite li izbjeći mrlje i isticanje sitnih bore u kojima se nakuplja višak make-upa, u nastavku pročitajte kako ispravno nanijeti puder.

Za početak pripremite lice tako da blazinicom poprskanom s malo vode ili micelarnom vodom nježno prijeđite preko lica te nanesite primer koji će vašu kožu matirati i spriječiti prodiranje masnoća kroz dan.

Ako je vaša koža suha ili mješovita, upotrijebite laganiji primer kako ne bi previše isušili kožu lica. Posebnu pozornost obratite na T zonu i dijelove lica na kojima vam se šminka najbrže skida ili gdje imate najviše vidljivih pora.

Malo tekućeg pudera nanesite na prste ili na ruku, nikako direktno na lice. Krenite s manjom količinom te dodajte sloj po sloj jer je lakše nadograditi pokrivnu moć pudera nego što je ukloniti višak koji ste stavili na svoje lice.

Koji ćete puder odabrati je vrlo važna odluka koja ovisi samo o vama i onome što želite od svog pudera. Važno je zapamtiti da je manje više.

Puder, po licu, razmažite prstima ili uz pomoć četkice ili spužvice, ovisno o tome koji je vaš najdraži način nanošenja pudera.

Osim na lice, važno je puder razmazati i  po vratu, ušima i uz liniju kose kako se ne bi vidjela moguća razlika u boji.

Kako biste prekrili nepravilnosti ili podočnjake nakon pudera nanesite korektor. Korektor nikako ne bi trebao biti nijanse identične vašem tenu, već nešto svjetliji.

Ako mislite da ste pretjerali i da izgledate cakey, nježno na lice prislonite papirnatu maramicu ili blazinicu te tapkajte kako biste uklonile višak.

Nakon tekućeg pudera nanesite puder u prahu ili onaj u kamenu i nastavite proces s bronzerom, rumenilom, sjenilima za oči i highlighterom te sve zapečatite sredstvom za fiksiranje koje će spriječiti topljenje i razmazivanje šminke tijekom dana.

Zapamtite da je vaše lice, zapravo, platno na kojemu izražavate svoju kreativnost te da je look koji želite postići ono što se vama sviđa, a ne ono što drugi žele vidjeti.