Kako ispravno nanijeti korektor ispod očiju?

| Beauty |

Instagram/@naorappel

Korektor ispod očiju nezaobilazni je korak make-up rutine koji skriva podočnjake i čini vaš izgled svježijim.

Nakupljanje korektora u sitnim porama ispod očiju je jedna od onih stvari koja se događa bez obzira na to što radimo i kako korektor nanosimo. 

Koliko god pokušavali, one užasne male linije uvijek se nekako pojave. Zato je potrebno znati pravilno nanijeti korektor.

Profesionalni vizažisti savjetuju ova četiri koraka, koja morate slijediti, kako bi savršeno nanijeli korektor ispod očiju.

Odaberite fleksibilnu formulu

Postoji puno različitih vrsta korektora, ali neki imaju veću vjerojatnost da neće dobro sjesti ispod očiju, posebno oni kojima ne možete lako manipulirati.

 Izaberite kremaste formule koje se lako razmazuju preko kože i prikrivaju tamne krugove, pigmentaciju, crvenilo, mrlje i nesavršenosti, bez stvaranja nabora ili cakey izgleda.

Krema za oči je neophodna

Priprema kože za nanošenje šminke je neophodna, a krema za područje oko očiju trebala bi biti nezaobilazan korak vaše skincare rutine.

Vaša koža, s vremenom, postaje sve slojevitija i dehidrirana, zato je važno ispravno se o njoj brinuti. Krema ponovno vitalitalizira nježnu kožu, hidrira je, zaglađuje te ju čini savršenim platnom za nanošenje šminke.

Po potrebi koristite korektor u boji

Korektori u boji nisu ništa novo, ali ako ih ne koristite, oni b trebali biti vaš BFF za skrivanje tamnih krugova.

Oni neutraliziraju, posvjetljuju podočnjake te prikrivaju pigmentaciju.

Setirajte korektor puderom u prahu

Koristeći ispravne formule i aplikaciju pudera u prahu možete povećati moć prikrivanja do maksimuma. Sve je u korištenju malih količina praha, nikako pudera u kamenu jer on postaruje područje oko očiju.Prah zamućuje i sadrži sastojke koji pomažu pojačanju sjaja.