Kako ispravno čistiti četkice za šminku?

| Beauty |

Instagram/@sigmabeauty

Četkice za šminku koristimo svakodnevno.

Potapamo ih u različite kreme i pudere, koristimo za nanošenje proizvoda na kožu te ih stavljamo u razne kozmetičke torbice. Ali, jeste li se ikada zapitali koliko često biste trebali čistiti svoje četkice za šminkanje?

Održavanje četkica čistima je od vitalnog je značaja. Ne samo kako bi osigurali izgled besprijekorno nanesenog make-upa, već i za zdravlje vaše kože. Prljave četkice mogu skupljati bakterije unutar dlačica, što dovodi do izbijanja prištića,  zatvaranja pora i iritacija na licu.

U nastavku možete pročitati savjete stručnjaka za održavanje četkica što je više moguće higijenski čistim te koliko često biste ih trebate prati i koja se sredstava za taj posao preporučuju.

Koliko često trebate čistiti četkice za šminkanje?

Iako profesionalni vizažisti svoje četkice peru nakon svakog korištenja, običnim ljudima se preporučuje četkice za šminku prati jednom tjedno. 

Postoji razlika između brzog čišćenja i temeljitog pranja četkica. Za najbolju higijenu, četkice za šminkanje treba se čistiti jednom tjedno sprejem za čišćenje četkicama, a veliko, dubinsko, pranje trebali bi raditi jednom mjesečno. Za četkice koje se koriste za  po više nijansi, preporučuje se čišćenje nakon svake upotrebe kako biste svoje palete zadržali u izvanrednom stanju.

Kako ispravno očistiti četkice za šminkanje?

  1. Za brzo pranje savjetuje da se tekući čistač četkica nanese na suhu četkicu i nježnim pokretima naprijed-natrag obrišete četkicu od ručnik.
  2. Svrha dubinskog čišćenja je uklanjanje tekućina i praha iz dubokih dlačica četkica. Trebali biste umasirati sredstvo za pranje u četkicu te ga zatim mlakom vodom dobro isprati. Pazite da grubo ne čistite četkice, jer to može dovesti do prekomjernog ispadanja dlačica.
  3. Kada očistite četkicu, rukom ili ručnikom nježno ju oblikujte.
  4. Kako biste osušili četkice, ostavite ih na rubu površine tako da se vrh pruža preko ruba kako bi se osiguralo da se dlačice osuše u pravilnom obliku. To će omogućiti cirkulaciji zraka i postepenom sušenje četkica.
  5. Savjet u pozadini: izbjegavajte tekućinu za pranje tijekom čišćenja četkica za šminkanje. Snažna sredstva za čišćenje uništit će unutarnje veze u vašim četkicama. Također, četkice nikada nemojte sušiti uz pomoć topline, to uključuje i radijator.