Kako ispravno brinuti o koži sklonoj aknama?

| Beauty |

Instagram/@victoriaperusheva

Kad je u pitanju održavanje kože pod nadzorom, ako patite od nepravilnosti i akni, prilagođavanje skincare rutine može donijeti veliku razliku.

Srećom, s napretkom formula proizvoda za njegu kože i tehnologiji koja je sve učinkovitija za ciljanje akni, budućnost vaše kože je svijetla i jasna.

Sve više proizvoda radi se za točno ciljane probleme kože, a u nastavku možete pročitati kako prilagoditi svoju skincare rutina ako patite od pojave nepravilnosti i akni.

Provjerite svoj tip kože

Slijedite dermo-kozmetičku rutinu koja se temelji na vašem pojedinačnoj tipu kože. Danas većina dućana koji prodaju proizvode za njegu kože nude i tehničku provjeru stanja vašeg lica. Umjetna inteligencija koja pokreće takve aparate dati će vašoj koži ocjenu na osnovu koliko prištića, mitesera i pigmentiranih mrlja imate na licu.  Uz to točno možete saznati imate li suhu, masnu ili kombiniranu kožu te dobiti svijet koje proizvode koristiti

Jednostavnost

Jednostavan, klinički dokazan režim ključan je za postizanje jasnije I sjajnije kože.

Kada je riječ o koži sklonoj nepravilnostima, dermatolozi preporučuju pristup 'manje je više'. To znači da je potrebno usredotočiti se na pronalaženje ključnih proizvoda za njegu kože koji djeluju učinkovito, a ne preopterećuju vašu kožu sa svim trendovskim proizvodima koje pronalazite na dnevnoj bazi. Upotreba previše bogatih i teških proizvoda može iziritirati vašu kožu, pogotovo ako je ona osjetljiva.

Tražite LHA

LHA je sličan salicilnoj kiselini, ali se smatra još učinkovitiji u njezi kože.

Lipo-hidroksi kiselina (LHA), poznata je i kao sastojak koji će se štiti  vašu kožu od pojave mrlja. Derivat salicilne kiseline, LHA pomaže odčepljivanju i smanjenju pora, uklanjajući bakterije i čineći da vaša koža izgleda glađe. Najnovija istraživanja pokazuju da LHA ima i protuupalno djelovanje.

Izbjegavajte komedogenske proizvode

Odaberite proizvode s oznakom nekomedogeni kako biste izbjegli začepljene pore.

Prekrivanje mrlja i nesavršenosti može povećati vaše samopouzdanje, ali ako koristite pogrešnu vrstu proizvoda možete pogoršati stanje vaše kože. Teži primeri, puderi i korektori mogu dovesti do začepljenih pora i pojave akni. Posegnite za proizvodima koji su posebno označeni bez ulja ili nekomedogeni koji omogućuju vašoj koži da diše.

Potražite pomoć stručnjaka

Akne na bradi i duž vilice mogu nagovijestiti hormonske poremećaje.

Ako vaše samopouzdanje ruše trajne akne i problematična koža , vaša dermo-kozmetička rutina njege kože ne pomaže. Potrebno je obratiti se dermatologu radi stručnog savjeta jer će vam on da otkriti prave razloge ozbiljnijih slučajeve. Čimbenici kao što su stres, genetika i hormoni mogu biti glavni krivci za pojavu akni, pa je vrijedno isključiti potencijalne uzroke koji imaju kožnu struku i popravljanje vaše idealne rutine.