Kako imati njegovanu kosu u vrijeme pandemije?

| Beauty |

Iako su zbog koronavirusa onemogućeni posjeti frizeru, postoje načini da i kod kuće na jednostavan način njegujete i sačuvate svoju kosu.

Naša kosa, kao i svaki drugi dio našeg tijela treba posebnu njegu i pažnju, a lijepa i gusta kosa san je svake žene. Bez obzira na to što trenutno nismo u mogućnosti ići na profesionalne tretmane, postoje trikovi da i kod kuće sačuvate njegovanu kosu.

U nastavku vam donosimo 3 trika koji će pomoći vašoj kosi da raste zdrava i lijepa.

Vežite kosu prije spavanja
Jedan od najboljih načina da sačuvate kosu i spriječite njeno mršenje je svezati je prije spavanja. Kada je puštena, sklonija je oštećenjima zbog trenja do kojeg dolazi prilikom okretanja u snu. Svežite kosu u rep ili napravite pletenicu prije odlaska u krevet.

Izbjegavajte sušilo za kosu 
Sada kada ste kod kuće, nije baš neophodno svaki dan imati frizuru. Svima je poznato koliko sušilo i ostala pomagala štete kosi pa stoga bar dok ste u karanteni ostavite kosu da se sama suši i tako joj pružite priliku da se oporavi.

Ne trljajte je ručnikom
Kosu je najbolje sušiti običnom pamučnom majicom, ali ako baš morate koristiti ručnik, onda nemojte njime trljati kosu, nego je stisnite kako biste iscijedili vodu, a potom nježno stavite ručnik na nju. Tako ćete spriječiti oštećenje kose.