Kako dodati volumen kosi tijekom ljetnih vrućina?

| Beauty |

 

Donosimo vam savjete za njegu kose za voluminoznu kosu ‒ neovisno o tome želite li oživjeti svoju tanku kosu, postići živahne kovrče prirodnog izgleda ili napraviti dramatičniju frizuru.

Naša kosa, kao i svaki drugi dio našeg tijela treba posebnu njegu i pažnju, a lijepa i gusta kosa san je svake žene.

U nastavku vam donosimo 3 trika za dodavanje volumena vašoj kosi koji joj mogu pomoći da raste zdrava i lijepa.

Spavajte s punđom

Jedan od najjednostavnijih načina da imate bujniju kosu jeste da spavate s punđom. Operite kosu tik prije odlaska u krevet i tako je vlažnu svežite u punđu. Tako kosa će se prirodno osušiti, a ujutro ćete imati dvostruko veći volumen i valove. Za još valovitiji izgled napravite dvije punđe.Osim toga i masaža vlasišta dobar je način da poboljšate volumen kose.

Napravite masku za kosu s jajima i grčkim jogurtom

Jaja su bogata proteinima, biotinom i vitaminom B12 koji su neophodni za jačanje tanke i masne kose. Možda ideja pranja kose jajetom vam neće zvučati kao najbolja ideja, ali prednosti njegovih sastojaka oduševit će vas već nakon prve upotrebe. Uzmite jedno jaje i pomiješajte s grčkim jogurtom. Nanesite smjesu na kosu i ostavite da odstoji sat vremena. Zatim operite kosu i osušite je ručnikom.

Koristite viklere za kosu

Toplina nije prijatelj jake i guste kose jer može dovesti do njenog lomljenja. Nakon što operete kosu, pokušajte je nježno osušiti ručnikom. Kada se osuši, stavite viklere i pričekajte 20 minuta do pola sata, a zatim ih skinite.