Kako do savršenog tena za vrijeme samoizolacije?

| Beauty |

Instagram/@k.els.e.y

Budući da trenutno gotovo svi svoje vrijem provodimo kod kuće, možemo ga iskoristiti kao priliku za malo dodatne brige o sebi, pogotovo o njezi našeg lica i za liječenje naše kože.

U nastavku vam donosimo 5 koraka koji će vašu kožu tijekom samoizolacije dovesti do savršenstva.

No, nemojte zaboraviti da biste njegu lica trebali vršiti svakoga dana jer će tek onda vaš ten doživjeti istinsku promjenu.

Korak 1: ČIŠĆENJE

Ovo je najvažniji korak jer čišćenje uklanja dnevnu šminku i prljavštinu, a još bolje, dvostruko čišćenje pomoći će vašim proizvodima, koji slijede, da lakše prodru u dermis.

Na to biste trebali potrošiti najmanje pet minuta.

Korak 2: PILING

Nježno uklonite mrtve stanice kože tekućim pilingom kako biste uljepšali ten i poboljšali propusnost.

Potražite proizvode koji u sebi sadrže kisele pogodne za lice, kao što su mliječna kiselina, salicilna kiselina i mandelinska kiselina.

Naime, navedene kiseline idealne su za poboljšanje teksture i tonusa kože te mogu rastopiti ljepljive veze između mrtvih stanica na površini, lagano ih oslobađajući i zaglađujući, osvjetljavajući i odmašćavajući ten.

Korak 3: MASKA

Maska za lice pruža sjajnu trenutnu hidrataciju i umiruje umornu, dehidriranu i osjetljivu kožu.

Korak 4: MASAŽA

Pomoću masaže lica vratiti svoje lice u život.

Možete koristiti svoje zglobove i vrhove prstiju kako biste valjali, miješali i dodirivali svoju kožu, a ovi pokreti pojačavaju vitalnu opskrbu kože kisikom i hranjivim tvarima za trenutni detoksikacijski i podizni učinak.

Također, masaža lica potiče limfnu drenažu kako bi se minimizirala bilo koja natečenost.

Korak 5: KREMA

Zaključajte hidrataciju i izgladite ten s hidratantnom kremom visokih performansi.

Ne zaboravite se usredotočiti na oči i vrat, a dodir ulja na bilo koja izložena područja tim će područjima dodati nježan sjaj.