Kako do savršenih obrva?

| Beauty |

Instagram/@amandakhamkaew

Savršeno oblikovane obrve san su svake žene.

Obrve su okvir našeg lica i zato je važno da su pažljivo oblikovane kako bi se postigao kompletan look.

Bez obzira da li je make up sastavni dio vaše dnevne rutine ili njegujete prirodni look, obrve traže posebnu pažnju. Čak i ako se ne šminkate svaki dan pravilno uređene obrve pomoć će vam da izgledate kao da ste se potrudili oko svog izgleda.

Kako do savršenih obrva pročitajte u nastavku.

Manje je više

Bez obzira na tehniku njegovanja obrva, uvijek koristite pristup" manje je više“.

Idealno njegovanje obrve trebalo bi što manje oblikovati  i to uvijek samo od strane obučenih stručnjaka. Trebali bi istaknuti svoje prirodne značajke, a ne ih promijeniti ili nadjačati šminkom.

Sirova ljepota daje poseban trenutak, zato odložite pincetu.

Odvojite vrijeme za usklađivanje boje proizvoda koje koristite

Jedna od najvećih pogrešaka su kada obrve u pitanju je korištenje krive nijanse šminke pri oblikovanju.

Pronalaženje savršene podudarnosti boja bitno je jer postoji toliko različitih podtonova crnki, plavuša i crvenokosa. Zato odvojite vrijeme i pronađite nijansu koja se savršeno podudara s vašim dlačicama obrva.

Također, pokušajte ne pretjerati s crtanjem obrva jer to može izgledati prilično oštro.

Razmislite o promjeni načina na koji oblikujete obrve

Svako lice zahtijeva drugačiji pristup. Potrebno je pronaći stil koji najbolje odgovara osobinama i strukturi kostiju lica.

Promjena načina četkanja i namještanja obrva najlakši je način promjene izgleda.

Za prirodan ili romantičniji izgled šminke, pernate, pune obrve nadopunjuju glamur, a grafička podloga za oči ili izvučeni tuš uparen s precizno definiranom obrvom lijepo uravnotežuje kutove.

Drugačiji izgled zahtijeva različite tehnike

Naravno, prilikom stvaranja različitih make-up lookova, bilo da težite no make-up make-up look-u ili fully done look-u , potrebno je koristiti različite tehnike uređivanja obrva.

Za no make-up make-up look prvo počešljajte svoje obrve prateći njihov prirodni oblik, a zatim olovkom za obrve ili pomadom mekanim potezima popunite obrvu pazeći da ju ne precrtate. Kako bi omekšali izgled i naglasili prirodan oblik obrva na četkicu nanesite fiksator i ponovno počešljajte obrve u prirodnom smjeru rasta.

Za pune, fluffy, obrve započnite s četkicom, na koju ste nanijeli fiksator ili neki proizvod za začešljavanje obrva, i počešljajte ih koristeći pokrete prema gore kako bi stvorili volumen. Zatim, uz pomoć olovke za obrve malim kratkim pokretima popunite mjesta gdje vam nedostaje dlaka.

Ako želite strogo definirane obrve, opredijelite se za pomadu uz pomoć koje ćete prvo uokviriti oblik svojih obrva, a zatim na početku dodati par preciznih dlačica te popuniti mjesta duž cijele obrve gdje vam fali volumena. Na posljetku pročešljajte obrve kako bi malo omekšali look i fiksirajte ih kako se ne bi micale tijekom dana.