Kako do savršenih filera za lice?

| Beauty |

Instagrem/@kyliejenner

Ovih dana ubrizgavanje filera za lice postalo je popularno poput čupanja obrva.

No, fileri za lice su specijalistički postupak i trebali bi se tako i tretirati. Fileri za lice prije su bili dostupni samo super bogatima, ali širenjem društvenih medija popularizirali su se i sada su dostupni gotovo svima. Ako ste jedna od osoba koja razmišlja o filerima za lice, ovo su pravila koja morate slijediti kako bi postigli savršene filere.

Pronađite savršenog estetskog kirurga

Nikada nemojte rezervirati ubrizgavanje filera kod praktikanta kojeg vam je preporučio prijatelja - odvojite vrijeme te sami provjerite liječnike koji nude svoje usluge. U idealnom slučaju, želite estetskog liječnika sa solidnom pozadinom u kozmetičkim postupcima, a najbolji rezultati doći će od nekoga tko iz dana u dan obavlja tretmane o kojima razmišljate.

Nemojte stavljati filere samo zato što ste dobili dobru ponudu

Mogućnost da uštedite nešto novca, pogotovo ako ste na proračunu, može vam se činiti privlačnim, ali budite svjesni da nijedna ugledna klinika tako ne privlači klijente . Klinika u koju idete bi uvijek trebala biti spremna na cijenu vašeg liječenja, a ako se cijena čini previše dobrom da bi bila istinita, vjerojatno jest.

Pogledajte portfelj vašeg kirurga

Kada gledate portfelj vašeg kirurga, provjerite jeste li vidjeli fotografije cijelih lica klijenata, a ne samo određena područja. Klinike će na Instagramu objaviti fotografiju koja pokazuje samo nos u izolaciji za prije i poslije zbog čega nećemo moći vidjeti kako to izgleda u kombinaciji s ostatkom lica. To bi moglo biti potpuno neuravnoteženo. Potražite jasne fotografije cijelog lica.

Nemojte stavljati filere impulzivno

Dok je drastična promjena frizure nakon prekida prihvatljiva, ubrizgavanje filera nije. Nije dobra ideja mijenjati karakteristike svoga lica kada niste psihički stabilni. Iako se fileri mogu razgraditi, proces može utjecati na vaše prirodne zalihe kolagena te zato svoju odluku o filerima morate donijeti hladne glave.

Nemojte obavljati konzultacije i postupak istog dana

Vaše konzultacije bi uvijek trebale biti zakazane i obavljene prije postupka. Razdoblje hlađenja je stvarno važno kako bi mogli odlučiti je li tretman stvarno za vas. Konzultacije su vaše vrijeme da postavite sva pitanja koja vas zanimaju, vidite primjere rada kirurga kod kojega idete i izračunate troškove. Ako niste sigurni za bilo koju od tih stvari, odustanite.

Ne ubrizgavajte filere prije velikog događaja

Poseban dan poput vjenčanja ili godišnjice mogao bi biti poticaj za odlazak pod nož, ali svakako ostavite dovoljno vremena za oporavak. Filler nije toliko invazivan i liječenje je obično brzo, ali doktori  savjetuju odlazak na tretman barem tjedan dana prije velikog događaja, u slučaju da ste jedan od onih kojima se malo više vide ožiljci ili oteknu.

Informirajte se o marci filera

Jedno od pitanja koje biste trebali postaviti na konzultaciji je koja marka filera koju vaš liječnik koristi. Želite biti u mogućnosti otići kući i proučiti marku filera nakon konzultacija. Ako ne možete pronaći ugledne informacije na internetu, nemojte se vraćati u tu ordinaciju.

Nemojte stavljati trajne filere

Danas je to mnogo rjeđe, ali trajni se fileri povremeno pojavljuju. Iako to možda zvuči kao odlična ideja, pogotovo s obzirom na to da se standardni fileri raspadaju u razdoblju od 9 mjeseci, zapravo nije. Naime, ako niste zadovoljni kako standardni fileri izgledaju na vašem licu, znate da će se vaš prvobitan izgled vratiti nakon nekog vremena što s trajnim filerima nije moguće. Ako vam se dogodi nešto loše, zarazite se ili vam se ne sviđa kako izgledate trajne filere nije moguće ukloniti.