Kako do savršene kože lica?

| Beauty |

I dok većina nas mašta o koži supermodela, činjenica je da su rijetke žene blagoslovljene prirodno lijepom kožom, a ostale se trude imati takvu. Mi vam danas donosimo nekoliko jednostavnih načina pomoću kojih će vaša koža biti sjajna, svježa i mladolika.

Osvježite se

Ujutro lice osvježite ružinom vodicom jer ima osvježavajuća i hidratizirajuća svojstva. Ružina voda je prirodan kozmetički proizvod i odlična je za osvježavanje kože tijekom cijelog dana, a ima i protuupalna svojstva što je čini odličnom za smanjenje crvenila kože. Osobe s masnom kožom isto trebaju osvježiti kožu, a voda od lavande je odlična za masnu kožu sklonu aknama. 

Vjerujte prirodi

Prirodna kozmetika u posljednjih je nekoliko godina postala jako popularna. Istraživanja su pokazala da kozmetički proizvodi često sadrže kemikalije koje mogu naškoditi zdravlju pa je bolje da vaši kozmetički proizvodi budu potpuno prirodni. Ako ne želite trošiti novac na kozmetičke proizvode, radite ih sami. Većinu potrebnih stvari imate u kuhinji, kao što su šećer, ulje, palenta ili jogurt. Zobene pahuljice su odlične za one koji imaju problema sa aknama jer će ukloniti mrtve stanice kože i potaknuti prirodni proces regeneracije kože.

Nemojte se neprestano šminkati

Vjerovatno vam je već poznata činjenica da se supermodeli u pravilu šminkaju tek onda kada je to neophodno ili za neke malo značajnije prilike. Nemojte se šminkati kad to nije potrebno jer je veoma važno da dozvolite svojoj koži da diše.Neprestano šminkanje nije dobro za kožu, a istraživanja su pokazala da odmor od šminkanja može povećati nivo samopouzdanja. Na lice nanesite laganu kremu koja se brzo upija, kosa neka bude čista i stavite malo sjajila ili ruža. Sigurno ćete izgledati lijepo, a vaša koža će vam biti zahvalna.

Pazite na prehranu

Za čisto i mladoliko lice, važno je obratiti pažnju na prehranu i bitno je da shvatite da je voće i povrće osnova zdrave prehrane. Jedite ga svježeg, radite sokove ili ih pripremajte s prirodnim začinima. Hrana koju vaša koža voli je voće, povrće i masna riba, a manjak željeza i vitamina B12 može uzrokovati blijedoću. Orašasti plodovi su odličan izvor vitamina E, koji pomaže koži održati prirodnu vlažnost kako bi bila meka i hidrirana.