Kako do ravnijeg trbuha u rekordnom roku?

| Beauty |

@kourtneykardash
@kourtneykardash

Postoje dva načina kako do ravnog trbuha: ili ćete se ubijati u teretani ili ćete se fokusirati na hranu. Istina je, velika većina žena u srednjem dijelu tijela izgleda veće nego što ustvari jest, samo zato što pati od nadutosti. 

Naravno, nadutost nam ugrožava samopouzdanje, ali i prehrambene navike - jer nam se čin ida se debljamo, a zapravo samo imamo problema s probavom. Srećom, postoje rješenja kako pobijediti nadutost. U nastavku pročitajte 5 trikova kako do ravnijeg trbuha u rekordnom roku te što biste trebali i što ne biste trebali jesti!

JEDITE SPORIJE

Zvuči prejednostavno, ali ako jedete sporije - manje ste naduti. Zašto? Kao prvo ne uzimate toliko zraka dok jedete, a kao drugo ovako više razmišljate o tome što jedete, zbog čega ste brže siti. Naš želudac nema zube, prema tome vi ste ti koji morate dobro sažvakati hranu prije nego što je "pošaljete" dalje. Kada gutate prevelike komade hrane, želudac se muči pri razgradnji što također može izazvati nadutost. A samim time možete zaboraviti na ravan trbuh cijelog dana...

SMANJITE PORCIJE

Možda se čini preočito, ali pripazite na količinu porcije koju konzumirate. Nije problem u kruhu ili tjestenini koju jedete, već u količini koju jedete! Ako jedete visoko-ugljikohidratnu hranu možda ćete primijetiti da ste više naduti. 

tanjur
Do brzog metabolizma u par koraka!

PIJTE PEPERMINT

Čaj od peperminta je čudo. Ako ga još niste probali, pripremite se za oduševljenje, jer će ovaj čaj učiniti čuda za vašu probavu i ravan trbuh. On djeluje dugoročno što ga čini savršenim borcem u borbi protiv masnih naslaga na trbuhu.

UKLJUČITE JOGURT

Fermentirane namirnice itekako pomažu kod nadutosti jer rade na boljoj probavi. Jogurt je najjednostavnija i možda najbolja namirnica za zdravu probavu, a osim toga primijetit ćete i ravniji trbuh te snažniji imunitet.

Grčki jogurt i voće
Grčki jogurt i voće

ZABORAVITE NA STRES

Kada ste pod stresom, tijelo ne probavlja hranu kako bi trebalo. Kako biste se riješili stresa, probajte meditirati, slušati glazbu koja vas opušta ili popijte čaj od peperminta ili kamilice.