Kako do punijih usana bez filera?

| Beauty |

Instagram/@maisonseasons

Nije tajna da fileri čine usta punijima,ali nisu svi u mogućnosti priuštiti si filere. Postoji  niz inovativnih, neinvazivnih alternativa na beauty policama dućana.

Nekad su se proizvodi za punije usne ograničavali na sjajila s mentolom koja su privremeno vašim usnama davala volumen. No, rezultati su obično trajali samo nekoliko minuta, pa se proizvod morao često ponovno nanositi.

Danas postoje različite opcije za stvaranje punijeg izgleda usana, ali morate biti svjesni da, s ovakvim proizvodima, nećete dobiti iste rezultate kao s filerima, već ćete biti prilično blizu.

Ove znanstveno utemeljene formule koriste naprednu tehnologiju za volumiziranje i stvaranje sjena koje vaše usne, naizgled, čine punijima i ostavljaju rezultat koji traje i traje.

Hidratizirajte svoje usne s hijaluronskom kiselinom

U svoju svakodnevnu beauty rutinu dodajte tretman za usane. Baš kao i koža oko vaših očiju, vaše usne su tanje i osjetljivije od ostatka vašeg lica, pa tako mogu imati koristi od specijaliziranih formula.

Natrijev hijaluronat jedan je od najboljih načina za hidrataciju i ispunjavanje finih linija u usnama, pomažući im da u trenu izgledaju punije. Duboko hidratizira suhe površinske linije usana i smanjuje gubitak vlage.

Izbacite sve proizvode koji nadražuju vaše usne

Tradicionalne proizvode za usne koji sadrže sastojke poput mentola i čilija za volumenizaciju usana izbacite iz svoje makeup kolekcije.

Koža usana je nježna sluznica, pa joj je potrebno vrlo malo da bi se iziritirala. Proizvodi za instant volumen usana iritiraju kožu i uzrokuju upalu te tako uzrokuju privremenu i umjetnu nabreknutost usana. Ako bolje razmislite o tome shvatit ćete da su to stalne alergijske reakcije koje mogu uzrokovati razne poremećaje te ubrzati starenje kože usana.

Također, pokušajte izbaciti svakodnevni balzam za usne u korist naprednijih formula koje sadrže sastojke za jačanje usana bez iritacije.

Stvorite iluziju

Šminka, također, može pomoći u stvaranju iluzije punih usana. Za početak stvaranja iluzije punih usana olovkom obrubite usne. Pogledajte se u zrcalo i nasmiješite se kako biste točno vidjeli rub usana. Počevši od vanjskih kutova olovku nanosite točno pored prirodne linije usana. To će pomoći u stvaranju punijeg izgleda usana, stvorit će simetriju i pomoći preciznijem nanošenju ruža, bez da vaše usne izgledaju neprirodno.

Dodatni volumen usana možete stvoriti i dodavanjem highlightera, koji će reflektirati svjetlost, na Kupidov luk kako bi naglasili vrh usana.