Kako do kože s manje bora?

| Beauty |

Bore općenito nastaju zbog starenja, stresa i suhe kože. Zbog toga bi nakon 30-e trebali kupovati kreme s anti-age učinkom. Posebnu pažnju trebali bi obratiti na područje oko očiju, nosa i usta jer ta područja trebaju biti dobro hidratizirana. Međutim, nije sve u kozmetičkim kremama, iako one realno pomažu svakoj koži. Izbjegnite prerano starenje sljedeći ove savjete: 

1. Jedite više ribe

Losos je odlična namirnica jer je dobar izvor proteina i omega-3 masnih kiselina koje čudotvorno djeluju na vašu kožu, a posebno preventivno kad su bore u pitanju.

2. Oprez sa čišćenjem lica

Kad perete lice, to često završi uklanjanjem prirodne vlage i prirodnih zaštitnih ulja s kože pa pazite da sa ovim ritualima ne pretjerujete.

3. Spavajte na leđima

Položaj u kojem spavate može uzrokovati nastanak bora. Možete dobiti bore na obrazima i bradi spavanjem na boku, a na čelu ako spavate licem prema dolje.

4. Kakao umjesto kave

Jeste li znali da je kakao piće koje prirodno smanjuje bore? Znanstvenici su otkrili da kakao sadrži visoke količine antioksidansa koji kožu štite od oštećenja. Zato nabavite pravi kakao i uživajte u čokoladnom napitku.

5. Vitamin C

Dokazano je da limunov sok zbog velike količine vitamina C može povećati proizvodnju kolagena pa pomaže u uklanjanju neželjenih mrlja na licu, neujednačenog tena i crvenila. Zbog povećane proizvodnje kolagena pozitivno utječe i na bore.