Kako da vam nokti izgledaju lijepo i bez manikure

| Beauty |

Zoya
Zoya

 Možda oporavljate nokte od čestog geliranja ili nemate vremena ni novaca za relativno skupe manikure po salonima. Koji god vaš razlog bio, ne odlazak na manikuru znači manje brige, ali to nikako ne znači da trebate u potpunosti zaboraviti na brigu za nokte. U nastavku donosimo 7 savjeta kako svoje voljene nokte održati lijepima i zdravima!

JEDITE VIŠE JAJA
I piletine i ribe i govedine. U principu pojačajte unos proteina u tijelo kako bi ojačali nokte i smanjili mogućnost bilo kakvog pucanja i listanja. 

UČINITE IH SJAJNIJIMA
Pomiješajte čajnu žličicu sode bikarbone i limunovog soka. Nježno četkicom za zube utrljajte dobivenu pastu na nokte, ostavite da djeluje nekoliko minuta i dobro isperite. 

SMANJITE IZLOŽENOST VODI...
Voda je obično dobra stvar, osim kad se radi o našim noktima... Ako su vam ruke stalno u vodi, nokti i zanoktice će vam biti suhi zbog čega će naravno češće pucati. 

...ALI IH REDOVITE NAMAČITE U ULJU
Namočite nokte u maloj posudici maslinovog ulja nekih 10-tak minuta, a nakon toga ih hidratizirajte dobrom kremom za ruke.

Manikura

ODRŽAVAJTE IH KRATKIMA I ZAOBLJENIMA
Jer ovako postoje manje šanse pucanja ili lomljenja, što je često problem kod kockastih noktiju. 

KORISTITE ODGOVARAJUĆE ALATE
Uložite u dobru turpiju za nokte (mi volimo one s 4 različite strane) koja ih neće dodatno oslabljivati. Plus: nikako nemojte turpijati nokte svakog dana; znamo da je teško odoljeti, ali previše turpijanja oslabljuje nokte.  

A AKO VAM JOŠ UVIJEK FALI LAK ZA NOKTE...
Nanesite tanak sloj nekog njegujućeg laka za rast ili učvršćivanje. Neutralizirat će diskoloracije i to bez opasnih kemikalija koje se nalaze u većini lakova za nokte.