Kako brzo osušiti kosu bez upotrebe fena?

| Beauty |

Instagram/@grlfrnd

Svi već dobro znamo da fen oštećuje kosu, a čekanje da se kosa sama osuši u zimskom periodu traje cijelu vječnost te je i opasno za zdravlje.

U nastavku vam donosimo trikove uz pomoć kojih će se proces prirodnog sušenja kose svesti na minimalnu potrošnju vremena.

Regenerator

Ubrzano sušenje kose započinje još u tušu i to uz regenerator.

Naime, regenerator, zbog silikona koje su ugrađeni u njegovu teksturu, djeluje tako da odbija vodu i apsorbira manje vlage te samim time omogućuje kosi brzo sušenje.

Nakon što nanesete regenerator, prije ispiranja, dobro počešljate svoju kosu, kako bi svaka vlas bila tretirana.

Ručnik od mikrofibre

Omotavanje kose ručnikom nakon prnja nije dobra ideja.

Naime, zbog grube strukture normalni ručnici utječu na strukturu kose, a vlaga prodire dublje u kosu te kosa postaje ispucala.

Najbolje rješenje su ručnici od mikrofibre, jer oni apsorbiraju dvostruko više vlage te su iznimno nježni.

Majica preko kose

Ovaj trik posebno je pogodan za kovrčavu kosu.

Sve što trebate napraviti je jednostavno staviti pamučnu majicu preko vrata kao da je želite obući, a zatim obrub vrata majice staviti na liniju gdje počinje vlasište i umotati kosu u majicu.

Pamuk je izuzetno lagan te istovremeno dobro upija vlagu, a vaša kosa je u mogućnosti disati za razliku od one koja je u motana u ručnik.

Proizvodi za brzo sušenje

Ako ste posebno nestrpljivi, možete kupiti proizvode za brzo sušenje koji sadrže polimere, koji pomažu pri bržem sušenju kose.