Kako bezbolno ukloniti mitesere?

| Beauty |

Miteseri na licu možda jesu problem, ali srećom postoji dosta načina na koje je moguće spriječiti njihovo pojavljivanje. Ako se želite riješiti mitesera, prestanite koristiti kremastu i masnu kozmetiku jer takva preparativna kozmetika povećava rizik od stvaranja mitesera. Za uklanjanje mitesera koristite nježna sredstva koja su za to namijenjena. Nemojte koristiti sapun, jer on može začepiti pore vaše kože te može izazvati i odumiranje stanica kože.

Mrežice za piling su efikasne u eliminaciji mitesera. One pomažu pri uklanjanju mrtvih stanica iz unutrašnjosti pora, koje ih često začepe.

Ako imate masnu kožu koristite masku od gline kako biste smanjili količinu masnoće. Koristite onu koja ne sadrži mentol, pepermint i druge sastojke koji izazivaju iritaciju.

Također, možete napraviti i masku od soka zelenog limuna, bademovog ulja i glicerina te je nanijeti na lice. To će spriječiti, odnosno ukloniti mitesere.

Hidratiziranje vašeg lica vlažnom i toplom gazom svaku večer također može pomoći. Stavite vlažnu gazu preko lica 15 minuta svaku večer jer će vam pomoći ukloniti mrtve stanice, prljavštinu i druge čestice koje začepljuju pore. Nakon upotrebe, stavite gazu u vrelu vodu kako biste ubili moguće bakterije.

Kod mitesera pomaže i kada zagrijete malu količinu meda i nanesete je na lice. Nakon deset minuta se umijte. Ovaj proces je zapravo prirodni piling kojim se uklanjaju miteseri.