Jutarnja njega lica u 5 koraka

| Beauty |

Instagram/ @christinanadin

Njega kože lica sastavni je element beauty rutine svake žene.

Na svoje lice svakodnevno nanosite brojne preparate u nadi da će oni pomoći vašoj koži da izgleda mlađe i svježije. No, ako nepravilno koristite proizvode za njegu lica oni neće pružiti obećavan učinak.

Jutarnja njega lica je tretman koji obuhvaća nekoliko koraka kojih bi se svaka žena trebala držati, a koji će vašu koža održati  lijepom, mekanom i podatnom.

U nastavku pročitajte 5 koraka za ispravnu jutarnju njegu lica.

Korak 1: Čišćenje

Očistite kožu uljem ili kremastim sredstvom za čišćenje lica.  Probudite kožu masažom te nemojte zaboraviti vrat.  Sredstvo za čišćenje uklonite vlažnom blazinicom i osušite kožu. Za razliku od večeri, nema potrebe za dvostrukim čišćenjem .

Korak 2: Serumi

Serumi imaju različite aktivne sastojke, a kako biste postigli višestruku korist možete koristiti dva ili više seruma. Ujutro koristite serume nabijene antioksidansima  te, najprije, počnite s onim koji ima najlakšu teksturu.  Prvo nanesite serum vitamina C , pritiskujući ga na kožu, a zatim serum hijaluronske kiseline koji hidratizira kožu i pomaže joj zadržati vlagu.

Korak 3: Krema za oči

Dok se vaš serum upija, nanesite kremu za oči. Raširite ju između prstiju i utapkajte oko konture oka.

Korak 4: Hidratantna krema

Odaberite hidratantnu kremu za svoj tip kože. Nanesite je laganim tapkanjem na kožu, izbjegavajući područje oko očiju, ali uključujući vrat.

Korak 5: SPF

Uvijek završite kožu lica sa SPF-om širokog spektra.  Utapkajte ga, nikako ga nemojte  utrljavati te pustite da se formula upije prije nanošenja šminke.