Judita Franković i Iva Mihelčić utjelovile poznate ikone

| Beauty |

Iva Mihalić kao Amy Winehouse

U utorak, 20. listopada u Galeriji Kranjčar, Petra Granić Glowatzky, vlasnica i kreativna direktorica studija Etra uz svoje klijent, suradnike i prijatelje obilježit će 10 godina postojanja svoga studija druženjem uz glazbu i frizure koje su je inspirirale u njenom radu. 

Kreativni koncept promocije frizerskog studija Etra zamišljen je kao hommage slavnim frizurama. Projekt (izložba) Era maske, koji potpisuje kretivna direktorica studija Hamper Ivana Vučić sastoji se od drvenih maski s ilustracijama Dine Idrizbegovića koje prikazuju 20 poznatih osoba (David Bowie/Ziggie, Krystle Carrington, Princess Diana, Marilyn Monroe, Elvis Presley, John Lennon, Anny Lennox, Grace Jones, Liza Minnelii, Limahl, Bjorn Borg, Blonndie, Andy Warhol, Amy Winehouse, Jonny Ramone, Dita von Teese…) čije su frizure postale njihov zaštitni znak. Maske su direktno tiskane na drvene ploče te ručno rezane na format sto ih čini unikatnim suvenirima frizerskog studija Etra, a njima će uzvanici na jednu večer postati Friz-ikone. 

Judita Franković kao Krystle Carrinton

Ideja projekta izvire iz činjenice da nekad frizure postaju zaštitni znakovi nekih likova ili osoba. Sjetimo se Krystle iz kultne Dinastije, prvo što nam padne na pamet je njena platinasto srebrna frizura s izduljenim šiškama prema van, nju je na snimanju utjelovila predivna Judita Franković.  Upravo je ona utjelovila i jednu od najvećih vladarica seksipila rock scene 80-tih sa savršenim glasom i karizmom, neponovljivu Debbie Harry/Blondie.  

Amy Winehouse na trenutak je bila prelijepa Iva Mihalić, a Lana Barić savršeno je ušla u ulogu Annie Lennox, žene umjetnice čiji glas jednostavno morate voljeti.Za make-up Ive Mihalić i Judite Franković koje su pozirale ispred objektiva Marka Grubišića bio je zadužen Saša Joković, dok je Annie Lennox našminkala Ivana Billy Bilanđija, a ovjekovječila Mare Milin.