Jeste li znali da se nedjeljom najviše debljamo?

| Beauty |

Posao je glavni krivac za višak kilograma, a najviše se debljamo nedjeljom i to u sedam navečer, tvrdi najnovije istraživanje. Stručnjaci su dokazali da je to vrijeme kada smo skloni jesti "utješnu" hranu koja nije dobra za našu vitku liniju, ali je blagotvorna za dušu. Skoro 50 posto ljudi koji su sudjelovali u anketi potvrdilo je da nedjeljom u periodu između 7 i 10 sati navečer teško odolijevaju masnoj i slatkoj hrani.

Dvadeset osam posto ispitanih je reklo da za njih vrijeme u kojem se prepuštaju konzumiranju visokokalorične hrane počinje ranije, odnosno od 15 do 17 sati. Ova otkrića stigla su nakon opsežnog istraživanja koje je utvrdilo da vikendima teško možemo reći "ne" hrani koja deblja, a najveći krivac za to je stres koji nam izaziva posao. No, nije samo nedjelja problematična. Istraživanje je utvrdilo da smo i ponedjeljkom skloni konzumiranju grickalica. Većina ispitanih odgovorila je da im to pomaže da savladaju depresiju zbog povratka na posao nakon slobodnog vikenda.

Većina ispitanika je također odgovorila da najviše hrane jedu u večernjim satima te da se teško kontroliraju za vrijeme večere. Sedamdeset posto ih je priznalo da se nakon lošeg dana na poslu počaste slatkišima. Jeste i vi među njima?