Jeste li znali da možete izbijeliti zube kurkumom?

| Beauty |

Kurkuma

Ako su proizvodi za izbjeljivanje zubiju malo preagresivni za vas i vaše osjetljive zube, odmah krenite prema polici za začinima. Otkrili smo da kurkuma (inače super popularni zdravi začin koji nalazimo u skoro svakom receptu) također može prirodno izbijeliti naše zube!

ŠTO VAM TREBA: Kokosovo ulje, kurkuma, mala posudica za miješanje, četkica za zube i svakodnevna pasta za zube.

Začini koji nas čine zdravijima
Kurkuma

ŠTO TREBATE NAPRAVITI: Pomiješajte jednu jušnu žlicu kokosovog ulja s jednom čajnom žličicom kurkume u maloj zdjelici. Koristeći četkicu za zube, pomiješajte oba sastojka zajedno tako da stvorite pastu. Zatim, iščetkajte zube s dobivenim miksom kao što biste to inače učinili, ali umjesto da odmah ispljunete pastu, ostavite ju na zubima nekoliko minuta. Upozorit ćemo vas: usta će vam poprimiti žutu nijansu, ali vjerujte nam - samo privremeno! Zatim, koristeći običnu pastu za zube dobro iščetkajte zube i isperite usta. 

ZAŠTO DJELUJE: Slično kao i soda bikarbona, kurkuma ima pomalo abrazivnu teksturu koja uklanjana plak i mrlje uzorkovane stvarima koje volimo, poput kave...i Merlota. Plus: prirodno je antibakterijsko i protu-upalno sredstvo, koje popravlja generalno oralno zdravlje. 

NA ŠTO TREBA PRIPAZITI: Ovaj cijeli proces može biti malo neuredan i zna biti teško ukloniti pastu sa zubiju. Ali svako ekstra četkanje i ispiranje vrijedi rezultata koje ćete primijetiti na osmijehu.